039344 - Volt. Zuid. Hulp-afdelingen, Sociale Zaken, Zorg. Op 1 februari 1953 viel Zuid-west Nederland ten prooi aan een enorme watersnoodramp. Inzameling bij het Volt personeel leverde inclusief twee vrijwillige overuren een bedrag op van fl. 8750. Dat was ongeveer fl. 3,00 per persoon hetgeen voor die tijd veel was. Immers de bruto lonen in die tijd bedroegen amper fl. 18 per week. De directie van Volt vulde dit bedrag aan met nog eens fl. 11.350. Verder stelde Volt een complete fabricagehal ter beschikking voor het verzamelen, bundelen en verzenden van de hulpgoederen. Van Volt mochten bij toerbeurt per afdeling 20 tot 30 medewerkers hieraan meewerken. Verdere hulp kwam van de leerlingen van de textielschool, studenten, militairen, personeel van gemeentewerken en huisvrouwen van werknemers. De coördinatie van het geheel was in handen van Mw. Kipperman, de echtgenote van de toenmalige directeur. - Foto's & Kaarten

Volt. Zuid. Hulp-afdelingen, Sociale Zaken, Zorg. Op 1 februari 1953 viel Zuid-west Nederland ten prooi aan een enorme watersnoodramp. Inzameling bij het Volt personeel leverde inclusief twee vrijwillige overuren een bedrag op van fl. 8750. Dat was ongeveer fl. 3,00 per persoon hetgeen voor die tijd veel was. Immers de bruto lonen in die tijd bedroegen amper fl. 18 per week. De directie van Volt vulde dit bedrag aan met nog eens fl. 11.350. Verder stelde Volt een complete fabricagehal ter beschikking voor het verzamelen, bundelen en verzenden van de hulpgoederen. Van Volt mochten bij toerbeurt per afdeling 20 tot 30 medewerkers hieraan meewerken. Verdere hulp kwam van de leerlingen van de textielschool, studenten, militairen, personeel van gemeentewerken en huisvrouwen van werknemers. De coördinatie van het geheel was in handen van Mw. Kipperman, de echtgenote van de toenmalige directeur.

Fotonummer["039344"]
PlaatsTilburg
Straat["Voltstraat"]
Datering vanaf01-02-1953
FotograafA. de Jong, Volt
Herkomst474 het archief van de n.v. Gloeilampenfabriek 'VOLT' te Tilburg, 1909 - 1999.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt. Zuid. Hulp-afdelingen, Sociale Zaken, Zorg. Op 1 februari 1953 viel Zuid-west Nederland ten prooi aan een enorme watersnoodramp. Inzameling bij het Volt personeel leverde inclusief twee vrijwillige overuren een bedrag op van fl. 8750. Dat was ongeveer fl. 3,00 per persoon hetgeen voor die tijd veel was. Immers de bruto lonen in die tijd bedroegen amper fl. 18 per week. De directie van Volt vulde dit bedrag aan met nog eens fl. 11.350. Verder stelde Volt een complete fabricagehal ter beschikking voor het verzamelen, bundelen en verzenden van de hulpgoederen. Van Volt mochten bij toerbeurt per afdeling 20 tot 30 medewerkers hieraan meewerken. Verdere hulp kwam van de leerlingen van de textielschool, studenten, militairen, personeel van gemeentewerken en huisvrouwen van werknemers. De coördinatie van het geheel was in handen van Mw. Kipperman, de echtgenote van de toenmalige directeur.
Datum

039344 - Volt. Zuid. Hulp-afdelingen, Sociale Zaken, Zorg. Op 1 februari 1953 viel Zuid-west Nederland ten prooi aan een enorme watersnoodramp. Inzameling bij het Volt personeel leverde inclusief twee vrijwillige overuren een bedrag op van fl. 8750. Dat was ongeveer fl. 3,00 per persoon hetgeen voor die tijd veel was. Immers de bruto lonen in die tijd bedroegen amper fl. 18 per week. De directie van Volt vulde dit bedrag aan met nog eens fl. 11.350. Verder stelde Volt een complete fabricagehal ter beschikking voor het verzamelen,  bundelen en verzenden van de hulpgoederen. Van Volt mochten bij toerbeurt per afdeling 20 tot 30 medewerkers hieraan meewerken. Verdere hulp kwam van de leerlingen van de textielschool, studenten, militairen, personeel van gemeentewerken en huisvrouwen van werknemers. De coördinatie van het geheel was in handen van Mw. Kipperman, de echtgenote van de toenmalige directeur.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag