604448 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. René Marius L.C. Norenburg; werd geboren op 15 augustus 1921 in Amersfoort en overleed in april / mei 1945 in het krijgsgevangenen- en concentratiekamp Bergen-Belsen, Duitsland. Norenburg was student aan de Katholieke Economische Hogeschool in Tilburg. Hij was lid van de Raad van Verzet en nam deel aan een overval op het gemeentehuis in Haaren (N-Br). Op 23 februari 1943 werd hij, bij het vervoeren van munitie, gearresteerd in 's-Hertogenbosch. Hij werd in eerste instantie overgebracht naar de strafgevangenis in Scheveningen en vandaar getransporteerd naar Vught. Begin september vertrok hij naar het concentratiekamp Sachsenhausen en daarna naar het concentratiekamp Bergen Belsen waar hij overleed in april of mei 1945. - Foto's & Kaarten

Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. René Marius L.C. Norenburg; werd geboren op 15 augustus 1921 in Amersfoort en overleed in april / mei 1945 in het krijgsgevangenen- en concentratiekamp Bergen-Belsen, Duitsland. Norenburg was student aan de Katholieke Economische Hogeschool in Tilburg. Hij was lid van de Raad van Verzet en nam deel aan een overval op het gemeentehuis in Haaren (N-Br). Op 23 februari 1943 werd hij, bij het vervoeren van munitie, gearresteerd in 's-Hertogenbosch. Hij werd in eerste instantie overgebracht naar de strafgevangenis in Scheveningen en vandaar getransporteerd naar Vught. Begin september vertrok hij naar het concentratiekamp Sachsenhausen en daarna naar het concentratiekamp Bergen Belsen waar hij overleed in april of mei 1945.

Fotonummer["604448"]
PlaatsTilburg
Straat["Willemsplein"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormdocument
OmschrijvingBidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. René Marius L.C. Norenburg; werd geboren op 15 augustus 1921 in Amersfoort en overleed in april / mei 1945 in het krijgsgevangenen- en concentratiekamp Bergen-Belsen, Duitsland. Norenburg was student aan de Katholieke Economische Hogeschool in Tilburg. Hij was lid van de Raad van Verzet en nam deel aan een overval op het gemeentehuis in Haaren (N-Br). Op 23 februari 1943 werd hij, bij het vervoeren van munitie, gearresteerd in 's-Hertogenbosch. Hij werd in eerste instantie overgebracht naar de strafgevangenis in Scheveningen en vandaar getransporteerd naar Vught. Begin september vertrok hij naar het concentratiekamp Sachsenhausen en daarna naar het concentratiekamp Bergen Belsen waar hij overleed in april of mei 1945.
Annotatiezie ook: 'Het Leven gebroken door Ad de Beer en Gerrit Kobes, pag. 99
Huisnummer9
Datum

604448 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. René Marius L.C. Norenburg; werd geboren op 15 augustus 1921 in Amersfoort en overleed in april / mei 1945 in het krijgsgevangenen- en concentratiekamp Bergen-Belsen, Duitsland. 
Norenburg was student aan de Katholieke Economische Hogeschool in Tilburg. Hij was lid van de Raad van Verzet en nam deel aan een overval op het gemeentehuis in Haaren (N-Br). Op 23 februari 1943 werd hij, bij het vervoeren van munitie, gearresteerd in 's-Hertogenbosch. Hij werd in eerste instantie overgebracht naar de strafgevangenis in Scheveningen en vandaar getransporteerd naar Vught. Begin september vertrok hij naar het concentratiekamp Sachsenhausen en daarna naar het concentratiekamp Bergen Belsen  waar hij overleed in april of mei 1945.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag