044840 - Korvel, vanaf 1941 Korvelplein in zuidelijke richting. In het midden de voorgevel van de parochiekerk van Korvel, versierd met de beelden van de H. Johannes de Doper, de H. Dionysius (patroon van de kerk) en de H. Henricus. De kerk is ook onder bescherming gesteld van de H. Antonius van Padua. Het raam boven de hoofdingang is in 1908 vervangen door een gebrandschilderd raam met de voorstelling van de H. Gregorius en het wapen van de familie Diepen. Het werd door de familie Diepen geschonken uit dankbaarheid voor het honderjarig bestaan van hun bedrijf (1808-1908). Links de muziekkiosk, rechts het wachthuisje van de politie. - Foto's & Kaarten

Korvel, vanaf 1941 Korvelplein in zuidelijke richting. In het midden de voorgevel van de parochiekerk van Korvel, versierd met de beelden van de H. Johannes de Doper, de H. Dionysius (patroon van de kerk) en de H. Henricus. De kerk is ook onder bescherming gesteld van de H. Antonius van Padua. Het raam boven de hoofdingang is in 1908 vervangen door een gebrandschilderd raam met de voorstelling van de H. Gregorius en het wapen van de familie Diepen. Het werd door de familie Diepen geschonken uit dankbaarheid voor het honderjarig bestaan van hun bedrijf (1808-1908). Links de muziekkiosk, rechts het wachthuisje van de politie.

Fotonummer["044840"]
PlaatsTilburg
Straat["Korvelseweg"]
Datering vanaf1900
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingKorvel, vanaf 1941 Korvelplein in zuidelijke richting. In het midden de voorgevel van de parochiekerk van Korvel, versierd met de beelden van de H. Johannes de Doper, de H. Dionysius (patroon van de kerk) en de H. Henricus. De kerk is ook onder bescherming gesteld van de H. Antonius van Padua. Het raam boven de hoofdingang is in 1908 vervangen door een gebrandschilderd raam met de voorstelling van de H. Gregorius en het wapen van de familie Diepen. Het werd door de familie Diepen geschonken uit dankbaarheid voor het honderjarig bestaan van hun bedrijf (1808-1908). Links de muziekkiosk, rechts het wachthuisje van de politie.
Huisnummer156
Datum

044840 - Korvel, vanaf 1941 Korvelplein in zuidelijke richting. In het midden de voorgevel van de parochiekerk van Korvel, versierd met de beelden van de H. Johannes de Doper, de H. Dionysius (patroon van de kerk) en de H. Henricus. De kerk is ook onder bescherming gesteld van de H. Antonius van Padua. Het raam boven de hoofdingang is in 1908 vervangen door een gebrandschilderd raam met de voorstelling van de H. Gregorius en het wapen van de familie Diepen. Het werd door de familie Diepen geschonken uit dankbaarheid voor het honderjarig bestaan van hun bedrijf (1808-1908).Links de muziekkiosk, rechts het wachthuisje van de politie.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag