064601 - Kinderen van middenstanders uit de Willem II-straat vormden tijdens de Tweede Wereldoorlog de EHBO-afdeling van blok 102. Op de eerste rij v.l.n.r. Annie van de Velden, Lien Vermeer (slagerij), Leo Ceulen (kapper), Corry Vermeer en Roosje v.d. Beld. Het slachtoffer in het midden is Tijn de Wekker (boekhandelaar). Staande op de volgende rij v.l.n.r. Ton v.d. Brekel, Carla v.d. Brekel, Nellie Aarts (sigarenmagazijn), Selma Valkenberg (van de wapenhandel), May van de Velden, Sita Valkenberg en Jan Aarts. De drie personen op de laatste rij zijn v.l.n.r. Netty v.d. Brekel, Harry Wassing (reisbureau, andere bronnen noemen Theo of Karel Wassing) en Jos v.d. Brekel. De groep kreeg de EHBO-beginselen bijgebracht door mevrouw v.d. Beld. - Foto's & Kaarten

Kinderen van middenstanders uit de Willem II-straat vormden tijdens de Tweede Wereldoorlog de EHBO-afdeling van blok 102. Op de eerste rij v.l.n.r. Annie van de Velden, Lien Vermeer (slagerij), Leo Ceulen (kapper), Corry Vermeer en Roosje v.d. Beld. Het slachtoffer in het midden is Tijn de Wekker (boekhandelaar). Staande op de volgende rij v.l.n.r. Ton v.d. Brekel, Carla v.d. Brekel, Nellie Aarts (sigarenmagazijn), Selma Valkenberg (van de wapenhandel), May van de Velden, Sita Valkenberg en Jan Aarts. De drie personen op de laatste rij zijn v.l.n.r. Netty v.d. Brekel, Harry Wassing (reisbureau, andere bronnen noemen Theo of Karel Wassing) en Jos v.d. Brekel. De groep kreeg de EHBO-beginselen bijgebracht door mevrouw v.d. Beld.

Fotonummer["064601"]
PlaatsTilburg
Straat["Willem II-straat"]
WijkCentrum
FotograafA. van Beurden (Leo van Beurden)
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingKinderen van middenstanders uit de Willem II-straat vormden tijdens de Tweede Wereldoorlog de EHBO-afdeling van blok 102. Op de eerste rij v.l.n.r. Annie van de Velden, Lien Vermeer (slagerij), Leo Ceulen (kapper), Corry Vermeer en Roosje v.d. Beld. Het slachtoffer in het midden is Tijn de Wekker (boekhandelaar). Staande op de volgende rij v.l.n.r. Ton v.d. Brekel, Carla v.d. Brekel, Nellie Aarts (sigarenmagazijn), Selma Valkenberg (van de wapenhandel), May van de Velden, Sita Valkenberg en Jan Aarts. De drie personen op de laatste rij zijn v.l.n.r. Netty v.d. Brekel, Harry Wassing (reisbureau, andere bronnen noemen Theo of Karel Wassing) en Jos v.d. Brekel. De groep kreeg de EHBO-beginselen bijgebracht door mevrouw v.d. Beld.
AnnotatieBrabants Dagblad, rubriek Weerzien 12.5.2004.
Datum["1944"]

064601 - Kinderen van middenstanders uit de Willem II-straat vormden tijdens de Tweede Wereldoorlog de EHBO-afdeling van blok 102. Op de eerste rij v.l.n.r. Annie van de Velden, Lien Vermeer (slagerij), Leo Ceulen (kapper), Corry Vermeer en Roosje v.d. Beld. Het slachtoffer in het midden is Tijn de Wekker (boekhandelaar). Staande op de volgende rij v.l.n.r. Ton v.d. Brekel, Carla v.d. Brekel, Nellie Aarts (sigarenmagazijn), Selma Valkenberg (van de wapenhandel), May van de Velden, Sita Valkenberg en Jan Aarts. De drie personen op de laatste rij zijn v.l.n.r. Netty v.d. Brekel, Harry Wassing (reisbureau, andere bronnen noemen Theo of Karel Wassing) en Jos v.d. Brekel. De groep kreeg de EHBO-beginselen bijgebracht door mevrouw v.d. Beld.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag