604452 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Maria Huberdina in 't Ven - van de Pol; werd geboren op 20 maart 1885 in Goirle en overleed op 21 februari 1945 in Tilburg. Maria in 't Ven - van de Pol was aan het wandelen met Marijke Gerritje Hengeveld, een evacué uit Valkenburg (de moeder van Marijke Hengeveld lag i.v.m. een komende bevalling in het ziekenhuis), toen ze door het noodlot werden getroffen. Op woensdag 21 februari 1945 hing er over de omgeving van het Wilhelmina-park een zware mist. Niemand zag daarom het vliegtuig(en) dat op die dag even na half twaalf in de ochtend over het noordelijk deel van de stad vloog en 30 scherfbommen uitwierp. Het merendeel hiervan viel in straten en op open terreinen, een deel viel op woningen. Er vielen 14 Nederlandse slachtoffers waaronder tien kinderen. - Foto's & Kaarten

Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Maria Huberdina in 't Ven - van de Pol; werd geboren op 20 maart 1885 in Goirle en overleed op 21 februari 1945 in Tilburg. Maria in 't Ven - van de Pol was aan het wandelen met Marijke Gerritje Hengeveld, een evacué uit Valkenburg (de moeder van Marijke Hengeveld lag i.v.m. een komende bevalling in het ziekenhuis), toen ze door het noodlot werden getroffen. Op woensdag 21 februari 1945 hing er over de omgeving van het Wilhelmina-park een zware mist. Niemand zag daarom het vliegtuig(en) dat op die dag even na half twaalf in de ochtend over het noordelijk deel van de stad vloog en 30 scherfbommen uitwierp. Het merendeel hiervan viel in straten en op open terreinen, een deel viel op woningen. Er vielen 14 Nederlandse slachtoffers waaronder tien kinderen.

Fotonummer["604452"]
PlaatsTilburg
Straat["Jan Heijnsstraat"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormdocument
OmschrijvingBidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Maria Huberdina in 't Ven - van de Pol; werd geboren op 20 maart 1885 in Goirle en overleed op 21 februari 1945 in Tilburg. Maria in 't Ven - van de Pol was aan het wandelen met Marijke Gerritje Hengeveld, een evacué uit Valkenburg (de moeder van Marijke Hengeveld lag i.v.m. een komende bevalling in het ziekenhuis), toen ze door het noodlot werden getroffen. Op woensdag 21 februari 1945 hing er over de omgeving van het Wilhelmina-park een zware mist. Niemand zag daarom het vliegtuig(en) dat op die dag even na half twaalf in de ochtend over het noordelijk deel van de stad vloog en 30 scherfbommen uitwierp. Het merendeel hiervan viel in straten en op open terreinen, een deel viel op woningen. Er vielen 14 Nederlandse slachtoffers waaronder tien kinderen.
Annotatiezie ook: 'Het Leven gebroken' door Ad de Beer en Gerrit Kobes, pag. 44
Huisnummer21
Datum

604452 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Maria Huberdina in 't Ven - van de Pol; werd geboren op 20 maart 1885 in Goirle en overleed op 21 februari 1945 in Tilburg. 
Maria in 't Ven - van de Pol was aan het wandelen met Marijke Gerritje Hengeveld, een evacué uit Valkenburg (de moeder van Marijke Hengeveld lag i.v.m. een komende bevalling in het ziekenhuis), toen ze door het noodlot werden getroffen. Op woensdag 21 februari 1945 hing er over de omgeving van het Wilhelmina-park een zware mist. Niemand zag daarom het vliegtuig(en) dat op die dag even na half twaalf in de ochtend over het noordelijk deel van de stad vloog en 30 scherfbommen uitwierp. Het merendeel hiervan viel in straten en op open terreinen, een deel viel op woningen. Er vielen 14 Nederlandse slachtoffers waaronder tien kinderen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag