1611_001 - Heuvelstraat in Beeld. Samen met nrs. 1a en 3 is dit pand vroeger, meer dan 100 jaar geleden, als één gebouw neer gezet. Het heeft dezelfde dakkapellen met trapgeveltjes en de halfronde ramen op de verdiepingen. In 1937 is De Gruyter hier in begonnen, daarna achtereenvolgens Doevendans lederwaren , Jamin suikerwaren, Nico van Helfteren en last but not least Radio & TV. Lange tijd liepen jongeren 's avonds de Heuvelstraat op en neer, in de volksmond werd dat 'Gruyteren' genoemd. - Foto's & Kaarten

Heuvelstraat in Beeld. Samen met nrs. 1a en 3 is dit pand vroeger, meer dan 100 jaar geleden, als één gebouw neer gezet. Het heeft dezelfde dakkapellen met trapgeveltjes en de halfronde ramen op de verdiepingen. In 1937 is De Gruyter hier in begonnen, daarna achtereenvolgens Doevendans lederwaren , Jamin suikerwaren, Nico van Helfteren en last but not least Radio & TV. Lange tijd liepen jongeren 's avonds de Heuvelstraat op en neer, in de volksmond werd dat 'Gruyteren' genoemd.

Fotonummer["1611_001"]
PlaatsTilburg
Straat["Heuvelstraat"]
Datering vanaf10-07-2014
FotograafJan van Oevelen
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingHeuvelstraat in Beeld. Samen met nrs. 1a en 3 is dit pand vroeger, meer dan 100 jaar geleden, als één gebouw neer gezet. Het heeft dezelfde dakkapellen met trapgeveltjes en de halfronde ramen op de verdiepingen. In 1937 is De Gruyter hier in begonnen, daarna achtereenvolgens Doevendans lederwaren , Jamin suikerwaren, Nico van Helfteren en last but not least Radio & TV. Lange tijd liepen jongeren 's avonds de Heuvelstraat op en neer, in de volksmond werd dat 'Gruyteren' genoemd.
AnnotatieJan van Oevelen, "Heuvelstraat in beeld : nu en in het verleden. Een straat van architecten, winkeliers, ondernemers, bewoners en studenten". 1915
Huisnummer1-1a
Datum

1611_001 - Heuvelstraat in Beeld. Samen met nrs. 1a en 3 is dit pand vroeger, meer dan 100 jaar geleden, als één gebouw neer gezet. Het heeft dezelfde dakkapellen met trapgeveltjes en de halfronde ramen op de verdiepingen. In 1937 is De Gruyter hier in begonnen, daarna achtereenvolgens Doevendans lederwaren , Jamin suikerwaren, Nico van Helfteren en last but not least Radio & TV. Lange tijd liepen jongeren 's avonds de Heuvelstraat op en neer, in de volksmond werd dat 'Gruyteren' genoemd.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag