064716 - Tweede Wereldoorlog. Foto genomen kort na de bevrijding op het onderduikadres van Richard Nathan. Geheel rechts Richard Nathan geboren te Algringen (D) op 31 maart 1904. In het midden, links achter het meisje rechts op de voorgrond, zijn vrouw Frieda Oppenheimer, geboren te Schmelnau op 2 mei 1903, geheel links op de voorgrond hun dochter Frieda Ellen Nathan, geboren te Fulda op 14 december 1932. De familie Nathan kwam in 1934 vanuit Duitsland naar Nederland. Nathan ging in Tilburg wonen aan de Armhoefstraat en was van beroep bretellesfabrikant. Voor de oorlog woonde bij het gezin ook schoonmoeder Rosa Sonder. Na de oorlog werd Richard Nathan directeur van confectiefabriek Texena aan het Smidspad. - Foto's & Kaarten

Tweede Wereldoorlog. Foto genomen kort na de bevrijding op het onderduikadres van Richard Nathan. Geheel rechts Richard Nathan geboren te Algringen (D) op 31 maart 1904. In het midden, links achter het meisje rechts op de voorgrond, zijn vrouw Frieda Oppenheimer, geboren te Schmelnau op 2 mei 1903, geheel links op de voorgrond hun dochter Frieda Ellen Nathan, geboren te Fulda op 14 december 1932. De familie Nathan kwam in 1934 vanuit Duitsland naar Nederland. Nathan ging in Tilburg wonen aan de Armhoefstraat en was van beroep bretellesfabrikant. Voor de oorlog woonde bij het gezin ook schoonmoeder Rosa Sonder. Na de oorlog werd Richard Nathan directeur van confectiefabriek Texena aan het Smidspad.

Fotonummer["064716"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf18-03-1945
Fotograafonbekend
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingTweede Wereldoorlog. Foto genomen kort na de bevrijding op het onderduikadres van Richard Nathan. Geheel rechts Richard Nathan geboren te Algringen (D) op 31 maart 1904. In het midden, links achter het meisje rechts op de voorgrond, zijn vrouw Frieda Oppenheimer, geboren te Schmelnau op 2 mei 1903, geheel links op de voorgrond hun dochter Frieda Ellen Nathan, geboren te Fulda op 14 december 1932. De familie Nathan kwam in 1934 vanuit Duitsland naar Nederland. Nathan ging in Tilburg wonen aan de Armhoefstraat en was van beroep bretellesfabrikant. Voor de oorlog woonde bij het gezin ook schoonmoeder Rosa Sonder. Na de oorlog werd Richard Nathan directeur van confectiefabriek Texena aan het Smidspad.
Datum

064716 - Tweede Wereldoorlog. Foto genomen kort na de bevrijding op het onderduikadres van Richard Nathan. Geheel rechts Richard Nathan geboren te Algringen (D) op 31 maart 1904. In het midden, links achter het meisje rechts op de voorgrond, zijn vrouw Frieda Oppenheimer, geboren te Schmelnau op 2 mei 1903, geheel links op de voorgrond hun dochter Frieda Ellen Nathan, geboren te Fulda op 14 december 1932. De familie Nathan kwam in 1934 vanuit Duitsland naar Nederland. Nathan ging in Tilburg wonen aan de Armhoefstraat en was van beroep bretellesfabrikant. Voor de oorlog woonde bij het gezin ook schoonmoeder Rosa Sonder. Na de oorlog werd Richard Nathan directeur van confectiefabriek Texena aan het Smidspad.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag