038995 - Volt. Zuid. Fabricage. Productie. Condensatoren. Hoewel Volt in noord reeds activiteiten ontplooide werd in zuid nog een nieuwe fabricagehal gebouwd die gereed kwam in 1959, hal Z genaamd. ( Tussen gloeilamp en hoogspanningstrafo bldz. 40 ) Deze was bedoeld voor de afd. condensatoren doch deed eerst dienst als jubileumhal i.v.m. het 50 jarig bestaan van Volt. (gevierd op zaterdag 26 september 1959 ) Begin 1960 werd de hal bevolkt met personeel van de afd. condensatoren. De z.g.n. variabele afstemcondensatoren voor radio met luchtspleten tussen rotoren en statoren werden toen langzamerhand vervangen door condensatoren met kunststof folie als diëlectricum. Op de foto is rechts de productie van foliecondensatoren te zien. Dat is nog handmatig en zal ongeveer in 1963 zijn. Later werd deze hal ook bevolkt door de afd. tuners of kanalenkiezers ( 1970-1975 ) en vanaf 1975 t/m 1979 werden er ook deflectie-units gefabriceerd. De hoge glaswand in de westgevel ( zie achter op de foto ) deed de temperatuur in de hal `s zomers zo hoog oplopen dat rond 1973 werd besloten een groot deel te isoleren. Dat meerdere afdelingen de hal konden gebruiken had alles te maken met de steeds verdergaande automatisering van de condensatorproductie waarbij steeds minder personeel nodig was. Van de staande mannen rechts is de middelste Jos Vialle en in dezelfde rij vooraan Bert van de Pas. Aan de linkse voorste band zittend aan de linkerkant Noud van Trier een onderbaas. - Foto's & Kaarten

Volt. Zuid. Fabricage. Productie. Condensatoren. Hoewel Volt in noord reeds activiteiten ontplooide werd in zuid nog een nieuwe fabricagehal gebouwd die gereed kwam in 1959, hal Z genaamd. ( Tussen gloeilamp en hoogspanningstrafo bldz. 40 ) Deze was bedoeld voor de afd. condensatoren doch deed eerst dienst als jubileumhal i.v.m. het 50 jarig bestaan van Volt. (gevierd op zaterdag 26 september 1959 ) Begin 1960 werd de hal bevolkt met personeel van de afd. condensatoren. De z.g.n. variabele afstemcondensatoren voor radio met luchtspleten tussen rotoren en statoren werden toen langzamerhand vervangen door condensatoren met kunststof folie als diëlectricum. Op de foto is rechts de productie van foliecondensatoren te zien. Dat is nog handmatig en zal ongeveer in 1963 zijn. Later werd deze hal ook bevolkt door de afd. tuners of kanalenkiezers ( 1970-1975 ) en vanaf 1975 t/m 1979 werden er ook deflectie-units gefabriceerd. De hoge glaswand in de westgevel ( zie achter op de foto ) deed de temperatuur in de hal `s zomers zo hoog oplopen dat rond 1973 werd besloten een groot deel te isoleren. Dat meerdere afdelingen de hal konden gebruiken had alles te maken met de steeds verdergaande automatisering van de condensatorproductie waarbij steeds minder personeel nodig was. Van de staande mannen rechts is de middelste Jos Vialle en in dezelfde rij vooraan Bert van de Pas. Aan de linkse voorste band zittend aan de linkerkant Noud van Trier een onderbaas.

Fotonummer["038995"]
PlaatsTilburg
Straat["Groenstraat"]
Datering vanaf1963
FotograafA. de Jong, Volt
Herkomst474 het archief van de n.v. Gloeilampenfabriek 'VOLT' te Tilburg, 1909 - 1999.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt. Zuid. Fabricage. Productie. Condensatoren. Hoewel Volt in noord reeds activiteiten ontplooide werd in zuid nog een nieuwe fabricagehal gebouwd die gereed kwam in 1959, hal Z genaamd. ( Tussen gloeilamp en hoogspanningstrafo bldz. 40 ) Deze was bedoeld voor de afd. condensatoren doch deed eerst dienst als jubileumhal i.v.m. het 50 jarig bestaan van Volt. (gevierd op zaterdag 26 september 1959 ) Begin 1960 werd de hal bevolkt met personeel van de afd. condensatoren. De z.g.n. variabele afstemcondensatoren voor radio met luchtspleten tussen rotoren en statoren werden toen langzamerhand vervangen door condensatoren met kunststof folie als diëlectricum. Op de foto is rechts de productie van foliecondensatoren te zien. Dat is nog handmatig en zal ongeveer in 1963 zijn. Later werd deze hal ook bevolkt door de afd. tuners of kanalenkiezers ( 1970-1975 ) en vanaf 1975 t/m 1979 werden er ook deflectie-units gefabriceerd. De hoge glaswand in de westgevel ( zie achter op de foto ) deed de temperatuur in de hal `s zomers zo hoog oplopen dat rond 1973 werd besloten een groot deel te isoleren. Dat meerdere afdelingen de hal konden gebruiken had alles te maken met de steeds verdergaande automatisering van de condensatorproductie waarbij steeds minder personeel nodig was. Van de staande mannen rechts is de middelste Jos Vialle en in dezelfde rij vooraan Bert van de Pas. Aan de linkse voorste band zittend aan de linkerkant Noud van Trier een onderbaas.
Huisnummer139
Datum

038995 - Volt. Zuid. Fabricage. Productie. Condensatoren. Hoewel Volt in noord reeds activiteiten ontplooide werd in zuid nog een nieuwe fabricagehal gebouwd die gereed kwam in 1959, hal Z genaamd. ( Tussen gloeilamp en hoogspanningstrafo bldz. 40 )  Deze was bedoeld voor de afd. condensatoren doch deed eerst dienst als jubileumhal i.v.m. het 50 jarig bestaan van Volt. (gevierd op zaterdag 26 september 1959 ) Begin 1960 werd de hal bevolkt met personeel van de afd. condensatoren. De z.g.n. variabele afstemcondensatoren voor radio met luchtspleten tussen rotoren en statoren werden toen langzamerhand vervangen door condensatoren met kunststof folie als diëlectricum. Op de foto is rechts de productie van foliecondensatoren te zien. Dat is nog handmatig en zal ongeveer in 1963 zijn. Later werd deze hal ook bevolkt door de afd. tuners of kanalenkiezers ( 1970-1975 ) en vanaf 1975 t/m 1979 werden er ook deflectie-units gefabriceerd. De hoge glaswand in de westgevel ( zie achter op de foto ) deed de temperatuur in de hal `s zomers zo hoog oplopen dat rond 1973 werd besloten een groot deel te isoleren. Dat meerdere afdelingen de hal konden gebruiken had alles te maken met de steeds verdergaande automatisering van de condensatorproductie waarbij steeds minder personeel nodig was. Van de  staande mannen rechts is de middelste Jos Vialle en in dezelfde rij vooraan Bert van de Pas. Aan de linkse voorste band zittend aan de linkerkant Noud van Trier een onderbaas.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag