046129 - Op 13 september 1858 trouwden te Goirle landbouwer Peter (Peer) Schellekens met Maria Anna (Mie) Vermeer. Vijftig jaar later vierden zij op 14 september hun gouden bruiloft. De ereboog was gebouwd door de buurt en staat voor de boerderij van het echtpaar aan de Dorpsstraat/hoek Kloosterstraat. In de boog rechts het wapen van Goirle, het hoofd van St. Jan de Doper op een schotel, en links de afbeelding van een ploeg, een verwijzing naar het beroep van de gouden bruidegom. De feestelijkheden begonnen 's morgens om acht uur met een mis met drie heren en een preek, gehouden door een neef van de bruidegom, de eerwaarde heer Van Riel. Van het college van B. & W. en de raadsleden - Peer was lid van de gemeenteraad- ontving het paar een fraaie gaslamp. 's-Avonds werd het huis verlicht door vetpotjes en bracht de fanfare Oefening en Uitspanning een serenade. Volgens de krant verkeerde het echtpaar nog in een uitstekende gezondheid. - Foto's & Kaarten

Op 13 september 1858 trouwden te Goirle landbouwer Peter (Peer) Schellekens met Maria Anna (Mie) Vermeer. Vijftig jaar later vierden zij op 14 september hun gouden bruiloft. De ereboog was gebouwd door de buurt en staat voor de boerderij van het echtpaar aan de Dorpsstraat/hoek Kloosterstraat. In de boog rechts het wapen van Goirle, het hoofd van St. Jan de Doper op een schotel, en links de afbeelding van een ploeg, een verwijzing naar het beroep van de gouden bruidegom. De feestelijkheden begonnen 's morgens om acht uur met een mis met drie heren en een preek, gehouden door een neef van de bruidegom, de eerwaarde heer Van Riel. Van het college van B. & W. en de raadsleden - Peer was lid van de gemeenteraad- ontving het paar een fraaie gaslamp. 's-Avonds werd het huis verlicht door vetpotjes en bracht de fanfare Oefening en Uitspanning een serenade. Volgens de krant verkeerde het echtpaar nog in een uitstekende gezondheid.

Fotonummer["046129"]
PlaatsGoirle
Datering vanaf14-09-1908
HerkomstSchellekens, A., Goirle
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingOp 13 september 1858 trouwden te Goirle landbouwer Peter (Peer) Schellekens met Maria Anna (Mie) Vermeer. Vijftig jaar later vierden zij op 14 september hun gouden bruiloft. De ereboog was gebouwd door de buurt en staat voor de boerderij van het echtpaar aan de Dorpsstraat/hoek Kloosterstraat. In de boog rechts het wapen van Goirle, het hoofd van St. Jan de Doper op een schotel, en links de afbeelding van een ploeg, een verwijzing naar het beroep van de gouden bruidegom. De feestelijkheden begonnen 's morgens om acht uur met een mis met drie heren en een preek, gehouden door een neef van de bruidegom, de eerwaarde heer Van Riel. Van het college van B. & W. en de raadsleden - Peer was lid van de gemeenteraad- ontving het paar een fraaie gaslamp. 's-Avonds werd het huis verlicht door vetpotjes en bracht de fanfare Oefening en Uitspanning een serenade. Volgens de krant verkeerde het echtpaar nog in een uitstekende gezondheid.
AnnotatieNTC 12.9.1908, 15.9.1908.
Datum

046129 - Op 13 september 1858 trouwden te Goirle landbouwer Peter (Peer) Schellekens met Maria Anna (Mie) Vermeer. Vijftig jaar later vierden zij op 14 september hun gouden bruiloft. De ereboog was gebouwd door de buurt en staat voor de boerderij van het echtpaar aan de Dorpsstraat/hoek Kloosterstraat. In de boog rechts het wapen van Goirle, het hoofd van St. Jan de Doper op een schotel, en links de afbeelding van een ploeg, een verwijzing naar het beroep van de gouden bruidegom. De feestelijkheden begonnen 's morgens om acht uur met een mis met drie heren en een preek, gehouden door een neef van de bruidegom, de eerwaarde heer Van Riel. Van het college van B. & W. en de raadsleden - Peer was lid van de gemeenteraad- ontving het paar een fraaie gaslamp. 's-Avonds werd het huis verlicht door vetpotjes en bracht de fanfare Oefening en Uitspanning een serenade. Volgens de krant verkeerde het echtpaar nog in een uitstekende gezondheid.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag