TLB023000292_002 - Zicht op het oude en nieuwe stadhuis gezien van uit het Willemsplein. Het oude Paleis-Raadhuis werd gebouwd in opdracht van Koning Willem II en heeft verschilldende bestemmingen gehad, t.w. o.a. Paleis, Schoolgebouw en Gemeentehuis. Door ruimtegebrek werd besloten een nieuw Stadskantoor te bouwen, naar ontwerp van Architectenbureau Kraaijvanger. Het nieuwe kantoor, in de volksmond "de Zwarte Doos" genoemd, werd in 1971 opgeleverd. Het oude en nieuwe stadhuis zijn middels een luchtbrug aan de noordelijke flank (linker kant van Paleis) met elkaar verbonden. Op de voorgrond een fontijn naar ontwerp van kunstenaar Joop Beljon (gereed 1972). - Foto's & Kaarten

Zicht op het oude en nieuwe stadhuis gezien van uit het Willemsplein. Het oude Paleis-Raadhuis werd gebouwd in opdracht van Koning Willem II en heeft verschilldende bestemmingen gehad, t.w. o.a. Paleis, Schoolgebouw en Gemeentehuis. Door ruimtegebrek werd besloten een nieuw Stadskantoor te bouwen, naar ontwerp van Architectenbureau Kraaijvanger. Het nieuwe kantoor, in de volksmond "de Zwarte Doos" genoemd, werd in 1971 opgeleverd. Het oude en nieuwe stadhuis zijn middels een luchtbrug aan de noordelijke flank (linker kant van Paleis) met elkaar verbonden. Op de voorgrond een fontijn naar ontwerp van kunstenaar Joop Beljon (gereed 1972).

Fotonummer["TLB023000292_002"]
PlaatsTilburg
Straat["Willemsplein"]
WijkCentrum
Datering vanaf09-1993
FotograafMultivision & Partners, Tilburg
Herkomst1553 Multivision & Partners, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingZicht op het oude en nieuwe stadhuis gezien van uit het Willemsplein. Het oude Paleis-Raadhuis werd gebouwd in opdracht van Koning Willem II en heeft verschilldende bestemmingen gehad, t.w. o.a. Paleis, Schoolgebouw en Gemeentehuis. Door ruimtegebrek werd besloten een nieuw Stadskantoor te bouwen, naar ontwerp van Architectenbureau Kraaijvanger. Het nieuwe kantoor, in de volksmond "de Zwarte Doos" genoemd, werd in 1971 opgeleverd. Het oude en nieuwe stadhuis zijn middels een luchtbrug aan de noordelijke flank (linker kant van Paleis) met elkaar verbonden. Op de voorgrond een fontijn naar ontwerp van kunstenaar Joop Beljon (gereed 1972).
Datum

TLB023000292_002 - Zicht op het oude en nieuwe stadhuis gezien van uit het Willemsplein. Het oude Paleis-Raadhuis werd gebouwd in opdracht van Koning Willem II en heeft verschilldende bestemmingen gehad, t.w. o.a. Paleis, Schoolgebouw en Gemeentehuis. Door ruimtegebrek werd besloten een nieuw Stadskantoor te bouwen, naar ontwerp van Architectenbureau Kraaijvanger. Het nieuwe kantoor, in de volksmond "de Zwarte Doos" genoemd, werd in 1971 opgeleverd. Het oude en nieuwe stadhuis zijn middels een luchtbrug aan de noordelijke flank (linker kant van Paleis) met elkaar verbonden. Op de voorgrond een fontijn naar ontwerp van kunstenaar Joop Beljon (gereed 1972).
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag