046594 - Hoek Tilburgseweg-Van Haestrechtstraat. Op de achtergrond café Harrie Smits op de hoek Tilburgseweg-Dorpsstraat. Achter dit café werd in 1924 een houten loods gebouwd die als concertzaal zou dienen voor harmonie Oefening en Uitspanning. Op 29 juni 1933 werd de nieuwe harmoniezaal achter het pand van Smits geopend. Na de oorlog begon Harrie Smits in deze zaal, in samenwerking met Biemans, een bioscoop, die bekend werd als het 'Alpha theater'. De eerste en laatste bioscoop van Goirle werd na ruim tien jaar gesloten wegens gebrek aan belangstelling. - Foto's & Kaarten

Hoek Tilburgseweg-Van Haestrechtstraat. Op de achtergrond café Harrie Smits op de hoek Tilburgseweg-Dorpsstraat. Achter dit café werd in 1924 een houten loods gebouwd die als concertzaal zou dienen voor harmonie Oefening en Uitspanning. Op 29 juni 1933 werd de nieuwe harmoniezaal achter het pand van Smits geopend. Na de oorlog begon Harrie Smits in deze zaal, in samenwerking met Biemans, een bioscoop, die bekend werd als het 'Alpha theater'. De eerste en laatste bioscoop van Goirle werd na ruim tien jaar gesloten wegens gebrek aan belangstelling.

Fotonummer["046594"]
PlaatsGoirle
Straat["Tilburgseweg"]
Datering vanaf1935
HerkomstP. Smits Poppel
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingHoek Tilburgseweg-Van Haestrechtstraat. Op de achtergrond café Harrie Smits op de hoek Tilburgseweg-Dorpsstraat. Achter dit café werd in 1924 een houten loods gebouwd die als concertzaal zou dienen voor harmonie Oefening en Uitspanning. Op 29 juni 1933 werd de nieuwe harmoniezaal achter het pand van Smits geopend. Na de oorlog begon Harrie Smits in deze zaal, in samenwerking met Biemans, een bioscoop, die bekend werd als het 'Alpha theater'. De eerste en laatste bioscoop van Goirle werd na ruim tien jaar gesloten wegens gebrek aan belangstelling.
AnnotatieEen eeuw Goirle, 1870-1970, p. 38. Speulenderwijs van toeten naar blazen, p. 48-49.
Datum

046594 - Hoek Tilburgseweg-Van Haestrechtstraat. Op de achtergrond café Harrie Smits op de hoek Tilburgseweg-Dorpsstraat. Achter dit café werd in 1924 een houten loods gebouwd die als concertzaal zou dienen voor harmonie Oefening en Uitspanning. Op 29 juni 1933 werd de nieuwe harmoniezaal achter het pand van Smits geopend. Na de oorlog begon Harrie Smits in deze zaal, in samenwerking met Biemans, een bioscoop, die bekend werd als het 'Alpha theater'. De eerste en laatste bioscoop van Goirle werd na ruim tien jaar gesloten wegens gebrek aan belangstelling.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag