063977 - Op 6 juni 1867 trouwde te Tilburg klompenmaker Adriaan van Berkel, geboren te Tilburg op 11 juni 1830 als zoon van Johannes van Berkel en Johanna van de Sande, met Petronella Leijten, geboren te Tilburg op 1 november 1824, dochter van Cornelis Leijten en Maria Elisabeth van den Nieuwenhuizen. Het echtpaar Van Berkel-Leijten kreeg slechts een zoon: Johannes Cornelis van Berkel, geboren te Tilburg op 19 september 1871, die, evenals zijn vader, klompenmaker werd. Op de foto Johannes Cornelis van Berkel met zijn ouders. Zijn moeder zou kort daarna, op 22 april 1899, overlijden. Petronella Leijten draagt op de foto een ouderwets type muts met een hoge bol en een lintversiering, de voorloper van de poffer. Het type muts dat zij draagt werd in de volksmond de muts met "een hekkegat" genoemd. Zij draagt een omslagdoek met Kasjmierpatroon en heeft aan bijna ieder vinger een ring. - Foto's & Kaarten

Op 6 juni 1867 trouwde te Tilburg klompenmaker Adriaan van Berkel, geboren te Tilburg op 11 juni 1830 als zoon van Johannes van Berkel en Johanna van de Sande, met Petronella Leijten, geboren te Tilburg op 1 november 1824, dochter van Cornelis Leijten en Maria Elisabeth van den Nieuwenhuizen. Het echtpaar Van Berkel-Leijten kreeg slechts een zoon: Johannes Cornelis van Berkel, geboren te Tilburg op 19 september 1871, die, evenals zijn vader, klompenmaker werd. Op de foto Johannes Cornelis van Berkel met zijn ouders. Zijn moeder zou kort daarna, op 22 april 1899, overlijden. Petronella Leijten draagt op de foto een ouderwets type muts met een hoge bol en een lintversiering, de voorloper van de poffer. Het type muts dat zij draagt werd in de volksmond de muts met "een hekkegat" genoemd. Zij draagt een omslagdoek met Kasjmierpatroon en heeft aan bijna ieder vinger een ring.

Fotonummer["063977"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1895
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingOp 6 juni 1867 trouwde te Tilburg klompenmaker Adriaan van Berkel, geboren te Tilburg op 11 juni 1830 als zoon van Johannes van Berkel en Johanna van de Sande, met Petronella Leijten, geboren te Tilburg op 1 november 1824, dochter van Cornelis Leijten en Maria Elisabeth van den Nieuwenhuizen. Het echtpaar Van Berkel-Leijten kreeg slechts een zoon: Johannes Cornelis van Berkel, geboren te Tilburg op 19 september 1871, die, evenals zijn vader, klompenmaker werd. Op de foto Johannes Cornelis van Berkel met zijn ouders. Zijn moeder zou kort daarna, op 22 april 1899, overlijden. Petronella Leijten draagt op de foto een ouderwets type muts met een hoge bol en een lintversiering, de voorloper van de poffer. Het type muts dat zij draagt werd in de volksmond de muts met "een hekkegat" genoemd. Zij draagt een omslagdoek met Kasjmierpatroon en heeft aan bijna ieder vinger een ring.
Datum

063977 - Op 6 juni 1867 trouwde te Tilburg klompenmaker Adriaan van Berkel, geboren te Tilburg op 11 juni 1830 als zoon van Johannes van Berkel en Johanna van de Sande, met Petronella Leijten, geboren te Tilburg op 1 november 1824, dochter van Cornelis Leijten en Maria Elisabeth van den Nieuwenhuizen. Het echtpaar Van Berkel-Leijten kreeg slechts een zoon: Johannes Cornelis van Berkel, geboren te Tilburg op 19 september 1871, die, evenals zijn vader, klompenmaker werd. Op de foto Johannes Cornelis van Berkel met zijn ouders. Zijn moeder zou kort daarna, op 22 april 1899, overlijden. Petronella Leijten draagt op de foto een ouderwets type muts met een hoge bol en een lintversiering, de voorloper van de poffer. Het type muts dat zij draagt werd in de volksmond de muts met "een hekkegat" genoemd. Zij draagt een omslagdoek met Kasjmierpatroon en heeft aan bijna ieder vinger een ring.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag