601945 - De bouw van het nieuwe fotoatelier van Leo van Beurden in de tuin van de Willem II-straat 39. In 1938 werd het oude fotoatelier van hoffotograaf Van Beurden gesloopt en vervangen door een modern ontwerp van architect Jos Bedaux. Het oude atelier stond in de tuin van het pand aan de Willem II-straat 39 te Tilburg. Het nieuwe atelier werd iets naar achteren geplaatst en kreeg de voorgevel aan de Telexstraat. Er was ook een ingang vanaf de Willem II-straat 39. Jos Bedaux heeft duidelijk rekening gehouden met de bestemming van het pand. Door de grote ramen had de studio van leo van Beurden veel daglicht. - Foto's & Kaarten

De bouw van het nieuwe fotoatelier van Leo van Beurden in de tuin van de Willem II-straat 39. In 1938 werd het oude fotoatelier van hoffotograaf Van Beurden gesloopt en vervangen door een modern ontwerp van architect Jos Bedaux. Het oude atelier stond in de tuin van het pand aan de Willem II-straat 39 te Tilburg. Het nieuwe atelier werd iets naar achteren geplaatst en kreeg de voorgevel aan de Telexstraat. Er was ook een ingang vanaf de Willem II-straat 39. Jos Bedaux heeft duidelijk rekening gehouden met de bestemming van het pand. Door de grote ramen had de studio van leo van Beurden veel daglicht.

Fotonummer["601945"]
PlaatsTilburg
Straat["Willem II-straat"]
Datering vanaf1938
FotograafA. van Beurden (Leo van Beurden)
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe bouw van het nieuwe fotoatelier van Leo van Beurden in de tuin van de Willem II-straat 39. In 1938 werd het oude fotoatelier van hoffotograaf Van Beurden gesloopt en vervangen door een modern ontwerp van architect Jos Bedaux. Het oude atelier stond in de tuin van het pand aan de Willem II-straat 39 te Tilburg. Het nieuwe atelier werd iets naar achteren geplaatst en kreeg de voorgevel aan de Telexstraat. Er was ook een ingang vanaf de Willem II-straat 39. Jos Bedaux heeft duidelijk rekening gehouden met de bestemming van het pand. Door de grote ramen had de studio van leo van Beurden veel daglicht.
AnnotatieToekomstig verleden, pag. 34
Huisnummer39
Datum

601945 - De bouw van het nieuwe fotoatelier van Leo van Beurden in de tuin van de Willem II-straat 39. 
In 1938 werd het oude fotoatelier van hoffotograaf Van Beurden gesloopt en vervangen door een modern ontwerp van architect Jos Bedaux. Het oude atelier stond in de tuin van het pand aan de Willem II-straat 39 te Tilburg. Het nieuwe atelier werd iets naar achteren geplaatst en kreeg de voorgevel aan de Telexstraat. Er was ook een ingang vanaf de Willem II-straat 39. Jos Bedaux heeft duidelijk rekening gehouden met de bestemming van het pand. Door de grote ramen had de studio van leo van Beurden veel daglicht.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag