082342 - In het begin van de oorlog werden aan de rand van de bossen tegen de spoorlijn aan woningen gebouwd voor het Duitse personeel van de vliegbasis. Deze huizen werden in een soort Duitse boerderij stijl gebouwd. De muren waren ca. 60 cm. dik. Het plafond bestond uit een dikke betonplaat ter bescherming van eventuele aanvallen uit de lucht. Na de oorlog werden deze huizen geplunderd om de materialen zelf te gaan gebruiken. Een aantal woningen is daarna opgeknapt om te worden ingezet voor de schrijnende woningnood. Ook werden deze huizen ingezet voor mensen die uit Ned. Indie terugkwamen begin vijftiger jaren. De huizen zijn inmiddels gesloopt (op één na) om plaats te maken voor de villawijk Atalanta. - Foto's & Kaarten

In het begin van de oorlog werden aan de rand van de bossen tegen de spoorlijn aan woningen gebouwd voor het Duitse personeel van de vliegbasis. Deze huizen werden in een soort Duitse boerderij stijl gebouwd. De muren waren ca. 60 cm. dik. Het plafond bestond uit een dikke betonplaat ter bescherming van eventuele aanvallen uit de lucht. Na de oorlog werden deze huizen geplunderd om de materialen zelf te gaan gebruiken. Een aantal woningen is daarna opgeknapt om te worden ingezet voor de schrijnende woningnood. Ook werden deze huizen ingezet voor mensen die uit Ned. Indie terugkwamen begin vijftiger jaren. De huizen zijn inmiddels gesloopt (op één na) om plaats te maken voor de villawijk Atalanta.

Fotonummer["082342"]
PlaatsRijen
Straat["Kampstraat"]
Datering vanaf07-06-1949
Fotograafonbekend
Herkomst2833 Collectie foto's gemeente Gilze en Rijen
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingIn het begin van de oorlog werden aan de rand van de bossen tegen de spoorlijn aan woningen gebouwd voor het Duitse personeel van de vliegbasis. Deze huizen werden in een soort Duitse boerderij stijl gebouwd. De muren waren ca. 60 cm. dik. Het plafond bestond uit een dikke betonplaat ter bescherming van eventuele aanvallen uit de lucht. Na de oorlog werden deze huizen geplunderd om de materialen zelf te gaan gebruiken. Een aantal woningen is daarna opgeknapt om te worden ingezet voor de schrijnende woningnood. Ook werden deze huizen ingezet voor mensen die uit Ned. Indie terugkwamen begin vijftiger jaren. De huizen zijn inmiddels gesloopt (op één na) om plaats te maken voor de villawijk Atalanta.
Datum

082342 - In het begin van de oorlog werden aan de rand van de bossen tegen de spoorlijn aan woningen gebouwd voor het Duitse personeel van de vliegbasis. Deze huizen werden in een soort Duitse boerderij stijl gebouwd. De muren waren ca. 60 cm. dik. Het plafond bestond uit een dikke betonplaat ter bescherming van eventuele aanvallen uit de lucht. Na de oorlog werden deze huizen geplunderd om de materialen zelf te gaan gebruiken. Een aantal woningen is daarna opgeknapt om te worden ingezet voor de schrijnende woningnood. Ook werden deze huizen ingezet voor mensen die uit Ned. Indie terugkwamen begin vijftiger jaren. De huizen zijn inmiddels gesloopt (op één na) om plaats te maken voor de villawijk Atalanta.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag