067907 - Pastorie. De Heilige JUDAS THADDEUS, een van de twaalf apostelen. De knots in zijn hand is zijn martelaarsattribuut; hij werd ermee doodgeslagen tijdens zijn predikingen in Perzië. Het beeld (maker onbekend, ca. 1917) is afkomstig uit de in 1975 gesloopte Heilig Hartkerk aan de Noordhoek. De meeste beelden uit deze kerk hebben in andere Tilburgse kerken een nieuwe plaats gekregen. Foto uit 1985. Trefwoorden: Kerkelijke kunst, openbare ruimte. - Foto's & Kaarten

Pastorie. De Heilige JUDAS THADDEUS, een van de twaalf apostelen. De knots in zijn hand is zijn martelaarsattribuut; hij werd ermee doodgeslagen tijdens zijn predikingen in Perzië. Het beeld (maker onbekend, ca. 1917) is afkomstig uit de in 1975 gesloopte Heilig Hartkerk aan de Noordhoek. De meeste beelden uit deze kerk hebben in andere Tilburgse kerken een nieuwe plaats gekregen. Foto uit 1985. Trefwoorden: Kerkelijke kunst, openbare ruimte.

Fotonummer["067907"]
PlaatsTilburg
Straat["Generaal Kockstraat"]
Datering vanaf1985
FotograafJan Brieffies, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingPastorie. De Heilige JUDAS THADDEUS, een van de twaalf apostelen. De knots in zijn hand is zijn martelaarsattribuut; hij werd ermee doodgeslagen tijdens zijn predikingen in Perzië. Het beeld (maker onbekend, ca. 1917) is afkomstig uit de in 1975 gesloopte Heilig Hartkerk aan de Noordhoek. De meeste beelden uit deze kerk hebben in andere Tilburgse kerken een nieuwe plaats gekregen. Foto uit 1985. Trefwoorden: Kerkelijke kunst, openbare ruimte.
Huisnummer4
Datum

067907 - Pastorie. De Heilige JUDAS THADDEUS, een van de twaalf apostelen. De knots in zijn hand is zijn martelaarsattribuut; hij werd ermee doodgeslagen tijdens zijn predikingen in Perzië. Het beeld (maker onbekend, ca. 1917) is afkomstig uit de in 1975 gesloopte Heilig Hartkerk aan de Noordhoek. De meeste beelden uit deze kerk hebben in andere Tilburgse kerken een nieuwe plaats gekregen. Foto uit 1985.
Trefwoorden: Kerkelijke kunst, openbare ruimte.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag