071611 - R.K. E.H.B.O.-vereniging St. Bernardus te Udenhout. De foto is genomen bij het afscheid van Hanneske van Laarhoven (zittend derde van links) voor de barak, die stond op de "kermiswaai", waar later de Eikelaar gebouwd is. Deze barak werd gebouwd door de Duitsers en deed dienst als gaarkeuken. In 1948 kocht de gemeente deze barak van het rijk en huisvestte er de EHBO en het Wit Gele Kruis. Hanneske van Laarhoven was kolenboer van beroep, maar emigreerde naar Australië, waar hij in 1977, 76 jaar oud, overleed. Voraan rechts Kees Smits. De militair in het midden op de achterste rij is Wim Swaans, uiterst links met alpinopet Riet van Biljouw. - Foto's & Kaarten

R.K. E.H.B.O.-vereniging St. Bernardus te Udenhout. De foto is genomen bij het afscheid van Hanneske van Laarhoven (zittend derde van links) voor de barak, die stond op de "kermiswaai", waar later de Eikelaar gebouwd is. Deze barak werd gebouwd door de Duitsers en deed dienst als gaarkeuken. In 1948 kocht de gemeente deze barak van het rijk en huisvestte er de EHBO en het Wit Gele Kruis. Hanneske van Laarhoven was kolenboer van beroep, maar emigreerde naar Australië, waar hij in 1977, 76 jaar oud, overleed. Voraan rechts Kees Smits. De militair in het midden op de achterste rij is Wim Swaans, uiterst links met alpinopet Riet van Biljouw.

Fotonummer["071611"]
PlaatsUdenhout
Datering vanaf27-12-1953
FotograafJan Swolfs
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingR.K. E.H.B.O.-vereniging St. Bernardus te Udenhout. De foto is genomen bij het afscheid van Hanneske van Laarhoven (zittend derde van links) voor de barak, die stond op de "kermiswaai", waar later de Eikelaar gebouwd is. Deze barak werd gebouwd door de Duitsers en deed dienst als gaarkeuken. In 1948 kocht de gemeente deze barak van het rijk en huisvestte er de EHBO en het Wit Gele Kruis. Hanneske van Laarhoven was kolenboer van beroep, maar emigreerde naar Australië, waar hij in 1977, 76 jaar oud, overleed. Voraan rechts Kees Smits. De militair in het midden op de achterste rij is Wim Swaans, uiterst links met alpinopet Riet van Biljouw.
AnnotatieBrabants Dagblad, rubriek Weerzien, 21.11.2007.
Datum

071611 - R.K. E.H.B.O.-vereniging St. Bernardus te Udenhout. De foto is genomen bij het afscheid van Hanneske van Laarhoven (zittend derde van links) voor de barak, die stond op de "kermiswaai", waar later de Eikelaar gebouwd is. Deze barak werd gebouwd door de Duitsers en deed dienst als gaarkeuken. In 1948 kocht de gemeente deze barak van het rijk en huisvestte er de EHBO en het Wit Gele Kruis. Hanneske van Laarhoven was kolenboer van beroep, maar emigreerde naar Australië, waar hij in 1977, 76 jaar oud, overleed.  Voraan rechts Kees Smits. De militair in het midden op de achterste rij is Wim Swaans, uiterst links met alpinopet Riet van Biljouw.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag