032338 - Emmastraat gezien vanaf het Willemsplein richting Markt thans afgebroken, nu toegang tot het gemeentehuis en parkeerterrein aan het Stadhuisplein. Dit bekende steegje was het straotje van Bronsgist. Het was het laatste stukje van de Emmastraat, welke van het Piusplein naar de Monumentstraat liep. Bronsgeest bezat links een kruidenierszaak.Het hele steegje is verdwenen. - Foto's & Kaarten

Emmastraat gezien vanaf het Willemsplein richting Markt thans afgebroken, nu toegang tot het gemeentehuis en parkeerterrein aan het Stadhuisplein. Dit bekende steegje was het straotje van Bronsgist. Het was het laatste stukje van de Emmastraat, welke van het Piusplein naar de Monumentstraat liep. Bronsgeest bezat links een kruidenierszaak.Het hele steegje is verdwenen.

Fotonummer["032338"]
PlaatsTilburg
Straat["Stadhuisplein"]
WijkCentrum
Datering vanaf01-02-1964
FotograafFotograaf gemeente Tilburg
HerkomstBureau voor Statistiek en Voorlichting van de gemeente Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingEmmastraat gezien vanaf het Willemsplein richting Markt thans afgebroken, nu toegang tot het gemeentehuis en parkeerterrein aan het Stadhuisplein. Dit bekende steegje was het straotje van Bronsgist. Het was het laatste stukje van de Emmastraat, welke van het Piusplein naar de Monumentstraat liep. Bronsgeest bezat links een kruidenierszaak.Het hele steegje is verdwenen.
AnnotatieTilburg in Bld foto 78, p. 27
Datum

032338 - Emmastraat gezien vanaf het Willemsplein richting Markt thans afgebroken, nu toegang tot het gemeentehuis en parkeerterrein aan het Stadhuisplein. Dit bekende steegje was het straotje van Bronsgist. Het was het laatste stukje van de Emmastraat, welke van het Piusplein naar de Monumentstraat liep. Bronsgeest bezat links een kruidenierszaak.Het hele steegje is verdwenen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag