604490 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Joseph Franciscus A. Spijkers, werd geboren op 16 november 1920 in Tilburg en overleed op 14 april 1945 in de omgeving van Neuengamme, Duitsland. Hij was in Groningen aangehouden in verband met het ontduiken van zijn meldingsplicht als ex-militair. Volgens zijn bidprentje was zijn laatste tocht: van het Huis van Bewaring in Groningen naar de kampen in Ommen, Amersfoort, Neuengamme, Bergen-Belsen, Meppen en weer terug naar Neuengamme. Hij overleed tijdens het vervoer van Neuengamme naar Sandborstel op 1 april 1945. In de omgeving van Neuengamme werd hij langs de spoorbaan begraven. - Foto's & Kaarten

Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Joseph Franciscus A. Spijkers, werd geboren op 16 november 1920 in Tilburg en overleed op 14 april 1945 in de omgeving van Neuengamme, Duitsland. Hij was in Groningen aangehouden in verband met het ontduiken van zijn meldingsplicht als ex-militair. Volgens zijn bidprentje was zijn laatste tocht: van het Huis van Bewaring in Groningen naar de kampen in Ommen, Amersfoort, Neuengamme, Bergen-Belsen, Meppen en weer terug naar Neuengamme. Hij overleed tijdens het vervoer van Neuengamme naar Sandborstel op 1 april 1945. In de omgeving van Neuengamme werd hij langs de spoorbaan begraven.

DownloadbaarOp aanvraag
Fotonummer["604490"]
Plaats(en)Tilburg
Straat["Schoolstraat"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormdocument
Uitgebreide omschrijvingBidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Joseph Franciscus A. Spijkers, werd geboren op 16 november 1920 in Tilburg en overleed op 14 april 1945 in de omgeving van Neuengamme, Duitsland. Hij was in Groningen aangehouden in verband met het ontduiken van zijn meldingsplicht als ex-militair. Volgens zijn bidprentje was zijn laatste tocht: van het Huis van Bewaring in Groningen naar de kampen in Ommen, Amersfoort, Neuengamme, Bergen-Belsen, Meppen en weer terug naar Neuengamme. Hij overleed tijdens het vervoer van Neuengamme naar Sandborstel op 1 april 1945. In de omgeving van Neuengamme werd hij langs de spoorbaan begraven.
Huisnummer46
Datum

604490 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Joseph Franciscus A. Spijkers, werd geboren op 16 november 1920 in Tilburg en overleed op 14 april 1945 in de omgeving van Neuengamme, Duitsland. 
Hij was in Groningen aangehouden in verband met het ontduiken van zijn meldingsplicht als ex-militair. Volgens zijn bidprentje was zijn laatste tocht: van het Huis van Bewaring in Groningen naar de kampen in Ommen, Amersfoort, Neuengamme, Bergen-Belsen, Meppen en weer terug naar Neuengamme. Hij overleed tijdens het vervoer van Neuengamme naar Sandborstel op 1 april 1945. In de omgeving van Neuengamme werd hij langs de spoorbaan begraven.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag