002780 - Sociëteit Orpheus aan het Wilhelminapark K510, vanaf 1910 Wilhelminapark 54. Na de openbare verkoop van de sociëteit in 1906, waarbij Franciscus X.C.J. Moens eigenaar werd, verhuisde harmonie Orpheus naar de zaal van B. Zebregs aan het Smidspad. De nieuwe eigenaar liet nog in 1906 langs de linkerzijgevel een overdekte kegelbaan aanleggen met drie banen. Hierop speelde onder andere de Tilburgse kegelclub 'Strijdlust'. Moens bleef zelf ook beheerder van de sociëteit. In oktober van dat jaar verhuurde Moens het pand aan de pas opgerichte burgersociëteit 'Juliana'. De leden van deze sociëteit waren tegen betaling van een jaarlijkse contributie van 4 gulden verzekerd van 12 bals, 4 toneelvoorstellingen, concerten en gymnastiekdemonstraties. Vanaf 1911 werden er ook films gedraaid door 'Electro Bioscope Moderne'. Sociëteit Juliana heeft in dit gebouw gezeten tot 1912. In dat jaar vertrok Moens met zijn vrouw, Maria A.H. van Hest, naar de Gasstraat om vandaar een jaar later naar Amsterdam te verhuizen. Het sociëteitsgebouw verkocht hij in 1912 aan de oude eigenaar, harmonie Orpheus. Toen Orpheus terugkeerde naar haar oude sociëteit gebeurde dat onder de klanken van de harmonie en vergezeld van 'een grote joelende volksmenigte'. Voorzitter van Orpheus was toen dr. Piters. Daarnaast werd sociëteit Orhpeus ook de thuisbasis van koor 'La Renaissance' onder leiding van Albert van Beurden. - Foto's & Kaarten

Sociëteit Orpheus aan het Wilhelminapark K510, vanaf 1910 Wilhelminapark 54. Na de openbare verkoop van de sociëteit in 1906, waarbij Franciscus X.C.J. Moens eigenaar werd, verhuisde harmonie Orpheus naar de zaal van B. Zebregs aan het Smidspad. De nieuwe eigenaar liet nog in 1906 langs de linkerzijgevel een overdekte kegelbaan aanleggen met drie banen. Hierop speelde onder andere de Tilburgse kegelclub 'Strijdlust'. Moens bleef zelf ook beheerder van de sociëteit. In oktober van dat jaar verhuurde Moens het pand aan de pas opgerichte burgersociëteit 'Juliana'. De leden van deze sociëteit waren tegen betaling van een jaarlijkse contributie van 4 gulden verzekerd van 12 bals, 4 toneelvoorstellingen, concerten en gymnastiekdemonstraties. Vanaf 1911 werden er ook films gedraaid door 'Electro Bioscope Moderne'. Sociëteit Juliana heeft in dit gebouw gezeten tot 1912. In dat jaar vertrok Moens met zijn vrouw, Maria A.H. van Hest, naar de Gasstraat om vandaar een jaar later naar Amsterdam te verhuizen. Het sociëteitsgebouw verkocht hij in 1912 aan de oude eigenaar, harmonie Orpheus. Toen Orpheus terugkeerde naar haar oude sociëteit gebeurde dat onder de klanken van de harmonie en vergezeld van 'een grote joelende volksmenigte'. Voorzitter van Orpheus was toen dr. Piters. Daarnaast werd sociëteit Orhpeus ook de thuisbasis van koor 'La Renaissance' onder leiding van Albert van Beurden.

DownloadbaarOp aanvraag
Fotonummer["002780"]
PlaatsTilburg
Straat["Wilhelminapark"]
WijkGasthuisstraat
Datering vanaf1902
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingSociëteit Orpheus aan het Wilhelminapark K510, vanaf 1910 Wilhelminapark 54. Na de openbare verkoop van de sociëteit in 1906, waarbij Franciscus X.C.J. Moens eigenaar werd, verhuisde harmonie Orpheus naar de zaal van B. Zebregs aan het Smidspad. De nieuwe eigenaar liet nog in 1906 langs de linkerzijgevel een overdekte kegelbaan aanleggen met drie banen. Hierop speelde onder andere de Tilburgse kegelclub 'Strijdlust'. Moens bleef zelf ook beheerder van de sociëteit. In oktober van dat jaar verhuurde Moens het pand aan de pas opgerichte burgersociëteit 'Juliana'. De leden van deze sociëteit waren tegen betaling van een jaarlijkse contributie van 4 gulden verzekerd van 12 bals, 4 toneelvoorstellingen, concerten en gymnastiekdemonstraties. Vanaf 1911 werden er ook films gedraaid door 'Electro Bioscope Moderne'. Sociëteit Juliana heeft in dit gebouw gezeten tot 1912. In dat jaar vertrok Moens met zijn vrouw, Maria A.H. van Hest, naar de Gasstraat om vandaar een jaar later naar Amsterdam te verhuizen. Het sociëteitsgebouw verkocht hij in 1912 aan de oude eigenaar, harmonie Orpheus. Toen Orpheus terugkeerde naar haar oude sociëteit gebeurde dat onder de klanken van de harmonie en vergezeld van 'een grote joelende volksmenigte'. Voorzitter van Orpheus was toen dr. Piters. Daarnaast werd sociëteit Orhpeus ook de thuisbasis van koor 'La Renaissance' onder leiding van Albert van Beurden.
AnnotatieBR 1910-1920, 48/82. NTC 7.7.1911, 14.6.1912. TC 15.4.1906, 9.5.1908, 30.10.1909.
Huisnummer54
Datum

002780 - Sociëteit Orpheus aan het Wilhelminapark K510, vanaf 1910 Wilhelminapark 54. Na de openbare verkoop van de sociëteit in 1906, waarbij Franciscus X.C.J. Moens eigenaar werd, verhuisde harmonie Orpheus naar de zaal van B. Zebregs aan het Smidspad. De nieuwe eigenaar liet nog in 1906 langs de linkerzijgevel een overdekte kegelbaan aanleggen met drie banen. Hierop speelde onder andere de Tilburgse kegelclub 'Strijdlust'. Moens bleef zelf ook beheerder van de sociëteit. In oktober van dat jaar verhuurde Moens het pand aan de pas opgerichte burgersociëteit 'Juliana'. De leden van deze sociëteit waren tegen betaling van een jaarlijkse contributie van 4 gulden verzekerd van 12 bals, 4 toneelvoorstellingen, concerten en gymnastiekdemonstraties. Vanaf 1911 werden er ook films gedraaid door 'Electro Bioscope Moderne'. Sociëteit Juliana heeft in dit gebouw gezeten tot 1912. In dat jaar vertrok Moens met zijn vrouw, Maria A.H. van Hest, naar de Gasstraat om vandaar een jaar later naar Amsterdam te verhuizen. Het sociëteitsgebouw verkocht hij in 1912 aan de oude eigenaar, harmonie Orpheus. Toen Orpheus terugkeerde naar haar oude sociëteit gebeurde dat onder de klanken van de harmonie en vergezeld van 'een grote joelende volksmenigte'. Voorzitter van Orpheus was toen dr. Piters. Daarnaast werd sociëteit Orhpeus ook de thuisbasis van koor 'La Renaissance' onder leiding van Albert van Beurden.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag