601775 - Johannes Hendrikus Wilhelmus (Jan) van den Akker (Nijmegen 1889-Heeswijk 1946) was boekhouder van beroep en woonde aan de Bosschweg te Tilburg. Daarnaast was hij zeer actief betrokken bij het Tilburgse toneelwezen. Jan was rond 1930 voorzitter en bestuurslid van de RK Studie en Debatingclub Lumen et Veritas. In 1934 maakte hij deel uit van het voorlopig bestuur van de Tilburse kunstkring "Het Schouwspel". In december van dat jaar werd hij tevens voorzitter en aanvaardde zijn functie met een teospraak waarin hij een plan van actie voorstelde tot opbloei van het vaktoneel in Tilburg. Jan speelde zelf ook toneel. Deze foto werd, samen met andere exemplaren, door fotograaf Piet van der Schoot ingestuurd naar het blad Bedrijfsfotografie van de Nederlandse Fotografen Patroons Vereniging (NFPV). Redacteur Adriaan Boer had het volgende positieve commentaar op dit portret; " ...een heerenbuste, is wel zeer karakteristiek van uitbeelding. Speciaal verdient de verlichting, die het karakter van het model zo bijzonder goed spreken deed, de aandacht". - Foto's & Kaarten

Johannes Hendrikus Wilhelmus (Jan) van den Akker (Nijmegen 1889-Heeswijk 1946) was boekhouder van beroep en woonde aan de Bosschweg te Tilburg. Daarnaast was hij zeer actief betrokken bij het Tilburgse toneelwezen. Jan was rond 1930 voorzitter en bestuurslid van de RK Studie en Debatingclub Lumen et Veritas. In 1934 maakte hij deel uit van het voorlopig bestuur van de Tilburse kunstkring "Het Schouwspel". In december van dat jaar werd hij tevens voorzitter en aanvaardde zijn functie met een teospraak waarin hij een plan van actie voorstelde tot opbloei van het vaktoneel in Tilburg. Jan speelde zelf ook toneel. Deze foto werd, samen met andere exemplaren, door fotograaf Piet van der Schoot ingestuurd naar het blad Bedrijfsfotografie van de Nederlandse Fotografen Patroons Vereniging (NFPV). Redacteur Adriaan Boer had het volgende positieve commentaar op dit portret; " ...een heerenbuste, is wel zeer karakteristiek van uitbeelding. Speciaal verdient de verlichting, die het karakter van het model zo bijzonder goed spreken deed, de aandacht".

Fotonummer["601775"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1932
FotograafSchoot, Piet van der, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingJohannes Hendrikus Wilhelmus (Jan) van den Akker (Nijmegen 1889-Heeswijk 1946) was boekhouder van beroep en woonde aan de Bosschweg te Tilburg. Daarnaast was hij zeer actief betrokken bij het Tilburgse toneelwezen. Jan was rond 1930 voorzitter en bestuurslid van de RK Studie en Debatingclub Lumen et Veritas. In 1934 maakte hij deel uit van het voorlopig bestuur van de Tilburse kunstkring "Het Schouwspel". In december van dat jaar werd hij tevens voorzitter en aanvaardde zijn functie met een teospraak waarin hij een plan van actie voorstelde tot opbloei van het vaktoneel in Tilburg. Jan speelde zelf ook toneel. Deze foto werd, samen met andere exemplaren, door fotograaf Piet van der Schoot ingestuurd naar het blad Bedrijfsfotografie van de Nederlandse Fotografen Patroons Vereniging (NFPV). Redacteur Adriaan Boer had het volgende positieve commentaar op dit portret; " ...een heerenbuste, is wel zeer karakteristiek van uitbeelding. Speciaal verdient de verlichting, die het karakter van het model zo bijzonder goed spreken deed, de aandacht".
AnnotatieBedrijfsfotografie 25 maart 1932. NTC 11-12-1934, TC 28-05-1930, Overlijdensregister Tilburg 1946, akte 760.
Datum

601775 - Johannes Hendrikus Wilhelmus (Jan) van den Akker (Nijmegen 1889-Heeswijk 1946) was boekhouder van beroep en woonde aan de Bosschweg te Tilburg.  Daarnaast was hij zeer actief betrokken bij het Tilburgse toneelwezen. Jan was rond 1930 voorzitter en bestuurslid van de RK Studie en Debatingclub Lumen et Veritas. In 1934 maakte hij deel uit van het voorlopig bestuur 

van de Tilburse kunstkring "Het Schouwspel". In december van dat jaar werd hij tevens voorzitter en aanvaardde zijn functie met een teospraak waarin hij een plan van actie voorstelde tot opbloei van het vaktoneel in Tilburg. Jan speelde zelf ook toneel.  
Deze foto werd, samen met andere exemplaren, door fotograaf Piet van der Schoot ingestuurd naar het blad Bedrijfsfotografie van de Nederlandse Fotografen Patroons Vereniging (NFPV).
Redacteur Adriaan Boer had het volgende positieve commentaar op dit portret; " ...een heerenbuste, is wel zeer karakteristiek van uitbeelding. Speciaal verdient de verlichting, die het karakter van het model zo bijzonder goed spreken deed, de aandacht".
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag