039375 - Volt, Technische Afdeling, De gereedschapmakerij in de zomer van 1949 op complex Zuid Op de voorgrond de draaierij. Het hokje links bevat de z.g.n. traceurstafel, een grote zware en uiterst vlakke tafel waarop onderdelen werden afgetekend voor verdere bewerking. Midden links, juist vóór de halfhoge scheidingswand de schaaf- en steekbanken. Achter de scheidingswand de werkplekken van de gereedschapmakers en de machinebankwerkers. Rechts van het middenpad, rechts op de foto de frezerij en in het midden de slijperij. Daarachter de reparatiewerkplaats voor stempels en fabrieksapparatuur. Uiterst rechts tegen de glaswand de plaatwerkerij. Juist onder de klok het z.g.n. lashok. De ruimtes achteraan op de beganegrond achter de wanden waren magazijnen en daarboven was de bedrijfsmechanisatie gevestigd. Nieuwe Goirleseweg wijzigde dit jaar in Voltstraat. - Foto's & Kaarten

Volt, Technische Afdeling, De gereedschapmakerij in de zomer van 1949 op complex Zuid Op de voorgrond de draaierij. Het hokje links bevat de z.g.n. traceurstafel, een grote zware en uiterst vlakke tafel waarop onderdelen werden afgetekend voor verdere bewerking. Midden links, juist vóór de halfhoge scheidingswand de schaaf- en steekbanken. Achter de scheidingswand de werkplekken van de gereedschapmakers en de machinebankwerkers. Rechts van het middenpad, rechts op de foto de frezerij en in het midden de slijperij. Daarachter de reparatiewerkplaats voor stempels en fabrieksapparatuur. Uiterst rechts tegen de glaswand de plaatwerkerij. Juist onder de klok het z.g.n. lashok. De ruimtes achteraan op de beganegrond achter de wanden waren magazijnen en daarboven was de bedrijfsmechanisatie gevestigd. Nieuwe Goirleseweg wijzigde dit jaar in Voltstraat.

Fotonummer["039375"]
PlaatsTilburg
Straat["Voltstraat"]
Datering vanaf01-06-1949
FotograafA. de Jong, Volt
Herkomst474 het archief van de n.v. Gloeilampenfabriek 'VOLT' te Tilburg, 1909 - 1999.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt, Technische Afdeling, De gereedschapmakerij in de zomer van 1949 op complex Zuid Op de voorgrond de draaierij. Het hokje links bevat de z.g.n. traceurstafel, een grote zware en uiterst vlakke tafel waarop onderdelen werden afgetekend voor verdere bewerking. Midden links, juist vóór de halfhoge scheidingswand de schaaf- en steekbanken. Achter de scheidingswand de werkplekken van de gereedschapmakers en de machinebankwerkers. Rechts van het middenpad, rechts op de foto de frezerij en in het midden de slijperij. Daarachter de reparatiewerkplaats voor stempels en fabrieksapparatuur. Uiterst rechts tegen de glaswand de plaatwerkerij. Juist onder de klok het z.g.n. lashok. De ruimtes achteraan op de beganegrond achter de wanden waren magazijnen en daarboven was de bedrijfsmechanisatie gevestigd. Nieuwe Goirleseweg wijzigde dit jaar in Voltstraat.
AnnotatieJubileumnr. Voltcontact juli 1949.
Datum

039375 - Volt, Technische Afdeling, De gereedschapmakerij in de zomer van 1949 op complex Zuid Op de voorgrond de draaierij. Het hokje links bevat de z.g.n. traceurstafel, een grote zware en uiterst vlakke tafel waarop onderdelen werden afgetekend voor verdere bewerking. Midden links, juist vóór de halfhoge scheidingswand de schaaf- en steekbanken. Achter de scheidingswand de werkplekken van de gereedschapmakers en de machinebankwerkers. Rechts van het middenpad, rechts op de foto de frezerij en in het midden de slijperij. Daarachter de reparatiewerkplaats voor stempels en fabrieksapparatuur. Uiterst rechts tegen de glaswand de plaatwerkerij. Juist onder de klok het z.g.n. lashok. De ruimtes achteraan op de beganegrond achter de wanden waren magazijnen en daarboven was de bedrijfsmechanisatie gevestigd.
Nieuwe Goirleseweg wijzigde dit jaar in Voltstraat.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag