001478 - Interieur van de kerk van H. Leonardus en gezellen aan de Koestraat (parochie Besterd), gesloopt in 1975. De kerk stond toen al drie jaar leeg en van het interieur was weinig heel gelaten. o.a. de gebrandschilderde ramen werden vernield. Het eerste raam in deze kerk werd geplaatst in 1902 en geleverd door de firma Stalins & Janssens uit Antwerpen. J. van Elderen, koster van de St. Jozefkerk (Heuvel) was vertegenwoordiger van deze firma voor Tilburg en omstreken. Enkele jaren later, in 1906, zijn glasramen geplaatst met de voorstelling van het H. Hart en O.L.V. van Lourdes. Ook het hoofdaltaar is in dat jaar geschonken door J. van de Heuvel. Het werd vervaardigd in het atelier van J. Kusters te Stratum. - Foto's & Kaarten

Interieur van de kerk van H. Leonardus en gezellen aan de Koestraat (parochie Besterd), gesloopt in 1975. De kerk stond toen al drie jaar leeg en van het interieur was weinig heel gelaten. o.a. de gebrandschilderde ramen werden vernield. Het eerste raam in deze kerk werd geplaatst in 1902 en geleverd door de firma Stalins & Janssens uit Antwerpen. J. van Elderen, koster van de St. Jozefkerk (Heuvel) was vertegenwoordiger van deze firma voor Tilburg en omstreken. Enkele jaren later, in 1906, zijn glasramen geplaatst met de voorstelling van het H. Hart en O.L.V. van Lourdes. Ook het hoofdaltaar is in dat jaar geschonken door J. van de Heuvel. Het werd vervaardigd in het atelier van J. Kusters te Stratum.

Fotonummer["001478"]
PlaatsTilburg
Straat["Koestraat"]
Datering vanaf1935
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingInterieur van de kerk van H. Leonardus en gezellen aan de Koestraat (parochie Besterd), gesloopt in 1975. De kerk stond toen al drie jaar leeg en van het interieur was weinig heel gelaten. o.a. de gebrandschilderde ramen werden vernield. Het eerste raam in deze kerk werd geplaatst in 1902 en geleverd door de firma Stalins & Janssens uit Antwerpen. J. van Elderen, koster van de St. Jozefkerk (Heuvel) was vertegenwoordiger van deze firma voor Tilburg en omstreken. Enkele jaren later, in 1906, zijn glasramen geplaatst met de voorstelling van het H. Hart en O.L.V. van Lourdes. Ook het hoofdaltaar is in dat jaar geschonken door J. van de Heuvel. Het werd vervaardigd in het atelier van J. Kusters te Stratum.
AnnotatieTC 10.8.1902, 11.1.1906.
Huisnummer127
Datum

001478 - Interieur van de kerk van H. Leonardus en gezellen aan de Koestraat (parochie Besterd), gesloopt in 1975. De kerk stond toen al drie jaar leeg en van het interieur was weinig heel gelaten. o.a. de gebrandschilderde ramen werden vernield. Het eerste raam in deze kerk werd geplaatst in 1902 en geleverd door de firma Stalins & Janssens uit Antwerpen. J. van Elderen, koster van de St. Jozefkerk (Heuvel) was vertegenwoordiger van deze firma voor Tilburg en omstreken. Enkele jaren later, in 1906, zijn glasramen geplaatst met de voorstelling van het H. Hart en O.L.V. van Lourdes. Ook het hoofdaltaar is in dat jaar geschonken door J. van de Heuvel. Het werd vervaardigd in het atelier van J. Kusters te Stratum.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag