001700 - De Koestraat richting Heuvel met spoorwegovergang en voetgangersbrug. Rechts de werkplaatsen van de N.S. Een stoomlocomotief passeert juist de overweg. De situatie ter plaatse veranderde drastisch nadat in 1960 was besloten tot aanleg van het hoogspoor. Voetgangersbrug en werkplaatsen werden afgebroken om plaats te maken voor de Besterdring. De Koestraat liep niet langer door tot aan het spoor. Links ontstond het N.S.plein. - Foto's & Kaarten

De Koestraat richting Heuvel met spoorwegovergang en voetgangersbrug. Rechts de werkplaatsen van de N.S. Een stoomlocomotief passeert juist de overweg. De situatie ter plaatse veranderde drastisch nadat in 1960 was besloten tot aanleg van het hoogspoor. Voetgangersbrug en werkplaatsen werden afgebroken om plaats te maken voor de Besterdring. De Koestraat liep niet langer door tot aan het spoor. Links ontstond het N.S.plein.

Fotonummer["001700"]
PlaatsTilburg
Straat["NS Plein"]
Datering vanaf1917
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingDe Koestraat richting Heuvel met spoorwegovergang en voetgangersbrug. Rechts de werkplaatsen van de N.S. Een stoomlocomotief passeert juist de overweg. De situatie ter plaatse veranderde drastisch nadat in 1960 was besloten tot aanleg van het hoogspoor. Voetgangersbrug en werkplaatsen werden afgebroken om plaats te maken voor de Besterdring. De Koestraat liep niet langer door tot aan het spoor. Links ontstond het N.S.plein.
AnnotatieUri Nooteboom, 1987, p. 45. Ach lieve tijd 2, p. 39
Datum

001700 - De Koestraat richting Heuvel met spoorwegovergang en voetgangersbrug. Rechts de werkplaatsen van de N.S. Een stoomlocomotief passeert juist de overweg. De situatie ter plaatse veranderde drastisch nadat in 1960 was besloten tot aanleg van het hoogspoor. Voetgangersbrug en werkplaatsen werden afgebroken om plaats te maken voor de Besterdring. De Koestraat liep niet langer door tot aan het spoor. Links ontstond het N.S.plein.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag