010299 - Lijnsheike, komt op de kaart van A. Arts uit 1870 voor als 'Lindsheike' met nevenvermelding 'straatweg van Loon op zand naar Tilburg'. Links de tramrails van de lijn Tilburg-Loon op Zand-Waalwijk. Volgens de gemeenteraad liep het Lijnsheike in 1900 van het Goirke noordwaarts tot en met herberg 't Wit Paardje. Nu kunnen we naam Lijnsheike nog maar als een korte zijstraat van de Leharstraat. Links de typische zijgevel van een wevershuis. - Foto's & Kaarten

Lijnsheike, komt op de kaart van A. Arts uit 1870 voor als 'Lindsheike' met nevenvermelding 'straatweg van Loon op zand naar Tilburg'. Links de tramrails van de lijn Tilburg-Loon op Zand-Waalwijk. Volgens de gemeenteraad liep het Lijnsheike in 1900 van het Goirke noordwaarts tot en met herberg 't Wit Paardje. Nu kunnen we naam Lijnsheike nog maar als een korte zijstraat van de Leharstraat. Links de typische zijgevel van een wevershuis.

Fotonummer["010299"]
PlaatsTilburg
Straat["Lijnsheike"]
WijkDe Schans
Datering vanaf1915
FotograafOnbekend
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingLijnsheike, komt op de kaart van A. Arts uit 1870 voor als 'Lindsheike' met nevenvermelding 'straatweg van Loon op zand naar Tilburg'. Links de tramrails van de lijn Tilburg-Loon op Zand-Waalwijk. Volgens de gemeenteraad liep het Lijnsheike in 1900 van het Goirke noordwaarts tot en met herberg 't Wit Paardje. Nu kunnen we naam Lijnsheike nog maar als een korte zijstraat van de Leharstraat. Links de typische zijgevel van een wevershuis.
AnnotatieDe straten van Tilburg, p. 102, Ach lieve tijd 1, p. 23 Beeld van een stad, 2000, p. 70 Arjen Roos & Rianne Willems, Heikant en Stokhasselt toen en nu, 2002, p. 31.
Datum

010299 - Lijnsheike, komt op de kaart van A. Arts uit 1870 voor als 'Lindsheike' met nevenvermelding 'straatweg van Loon op zand naar Tilburg'. Links de tramrails van de lijn Tilburg-Loon op Zand-Waalwijk. Volgens de gemeenteraad liep het Lijnsheike in 1900 van het Goirke noordwaarts tot en met  herberg 't Wit Paardje. Nu kunnen we naam Lijnsheike  nog maar als een korte zijstraat van de Leharstraat. Links de typische zijgevel van een wevershuis.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag