084357 - Luciên de Lang (1870-1934)werd geboren te Hilvarenbeek als zoon van geneesheer P.J.M. de Lang. Na gewerkt te hebben bij de spoorwegen begon hij een carrière als beroepsartiest. Om zijn deftige afkomst te benadrukken noemde hij zich "gentleman-humorist" . Hij trad o.a. op in het Rembrandttheather te Amsterdam en in de diletttantenclub van harmonie Concordia in zijn geboorteplaats. In de jaren twintig ging zijn roem in rook op. Hij opende een sigarenzaak in Den Haag, die o.a. bezocht werd door de moeder van Simon Carmiggelt, die "vreselijk om hem moest lachten". - Foto's & Kaarten

Luciên de Lang (1870-1934)werd geboren te Hilvarenbeek als zoon van geneesheer P.J.M. de Lang. Na gewerkt te hebben bij de spoorwegen begon hij een carrière als beroepsartiest. Om zijn deftige afkomst te benadrukken noemde hij zich "gentleman-humorist" . Hij trad o.a. op in het Rembrandttheather te Amsterdam en in de diletttantenclub van harmonie Concordia in zijn geboorteplaats. In de jaren twintig ging zijn roem in rook op. Hij opende een sigarenzaak in Den Haag, die o.a. bezocht werd door de moeder van Simon Carmiggelt, die "vreselijk om hem moest lachten".

Fotonummer["084357"]
PlaatsHilvarenbeek
Datering vanaf1910
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingLuciên de Lang (1870-1934)werd geboren te Hilvarenbeek als zoon van geneesheer P.J.M. de Lang. Na gewerkt te hebben bij de spoorwegen begon hij een carrière als beroepsartiest. Om zijn deftige afkomst te benadrukken noemde hij zich "gentleman-humorist" . Hij trad o.a. op in het Rembrandttheather te Amsterdam en in de diletttantenclub van harmonie Concordia in zijn geboorteplaats. In de jaren twintig ging zijn roem in rook op. Hij opende een sigarenzaak in Den Haag, die o.a. bezocht werd door de moeder van Simon Carmiggelt, die "vreselijk om hem moest lachten".
AnnotatieHilvarenbeek en zijn kerkdorpen, p 179.
Datum

084357 - Luciên de Lang (1870-1934)werd geboren te Hilvarenbeek als zoon van geneesheer P.J.M. de Lang. Na gewerkt te hebben bij de spoorwegen begon hij een carrière als beroepsartiest. Om zijn deftige afkomst te benadrukken noemde hij zich "gentleman-humorist" . Hij trad o.a. op in het Rembrandttheather te Amsterdam en in de diletttantenclub van harmonie Concordia in zijn geboorteplaats. In de jaren twintig ging zijn roem in rook op. Hij opende een sigarenzaak in Den Haag, die o.a. bezocht werd door de moeder van Simon Carmiggelt, die "vreselijk om hem moest lachten".
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag