067902 - Stenen gevelbeeld van de HEILIGE URSULA, aangebracht in de zijgevel van de kapel van het voormalige Ursulinenklooster in de Elzenstraat, afgebroken in 1981. De H. Ursula, maagd en martelares, was een (Engelse?) koningsdochter uit de 4e eeuw. De palmtak is het algemene attribuut van de martelaren van de kerk. Het specifieke attribuut van de H. Ursula is niet meer aanwezig: de pijl waarmee zij werd vermoord is uit haar rechterhand verdwenen. Maker en atelier: onbekend. Trefwoorden: Kerkelijke kunst, openbare ruimte. - Foto's & Kaarten

Stenen gevelbeeld van de HEILIGE URSULA, aangebracht in de zijgevel van de kapel van het voormalige Ursulinenklooster in de Elzenstraat, afgebroken in 1981. De H. Ursula, maagd en martelares, was een (Engelse?) koningsdochter uit de 4e eeuw. De palmtak is het algemene attribuut van de martelaren van de kerk. Het specifieke attribuut van de H. Ursula is niet meer aanwezig: de pijl waarmee zij werd vermoord is uit haar rechterhand verdwenen. Maker en atelier: onbekend. Trefwoorden: Kerkelijke kunst, openbare ruimte.

Fotonummer["067902"]
PlaatsTilburg
Straat["Elzenstraat, voormalig Ursulinenklooster"]
Datering vanaf1910
FotograafPaul van de Sande, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingStenen gevelbeeld van de HEILIGE URSULA, aangebracht in de zijgevel van de kapel van het voormalige Ursulinenklooster in de Elzenstraat, afgebroken in 1981. De H. Ursula, maagd en martelares, was een (Engelse?) koningsdochter uit de 4e eeuw. De palmtak is het algemene attribuut van de martelaren van de kerk. Het specifieke attribuut van de H. Ursula is niet meer aanwezig: de pijl waarmee zij werd vermoord is uit haar rechterhand verdwenen. Maker en atelier: onbekend. Trefwoorden: Kerkelijke kunst, openbare ruimte.
AnnotatiePaul van de Sande, Kunst onderweg. 166 kunstwerken in Tilburg. 1e druk 1986, nr. 72
Datum

067902 - Stenen gevelbeeld van de HEILIGE URSULA, aangebracht in de zijgevel van de kapel van het voormalige Ursulinenklooster in de Elzenstraat, afgebroken in 1981. De H. Ursula, maagd en martelares, was een (Engelse?) koningsdochter uit de 4e eeuw. De palmtak is het algemene attribuut van de martelaren van de kerk. Het specifieke attribuut van de H. Ursula is niet meer aanwezig: de pijl waarmee zij werd vermoord is uit haar rechterhand verdwenen. Maker en atelier: onbekend.


Trefwoorden: Kerkelijke kunst, openbare ruimte.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig? Chat is online op maandag van 13.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
op dinsdag t/m donderdag van 10.00-16.00 uur en van 19.00-22.00 uur.
op vrijdag van 13.00-16.00 en van 19.00-22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag