038675 - Volt. Zuid. Bedrijfsrestaurants. De kantine aan de Voltstraat ( gebouw B) is gebouwd in 1919. Deze z.g.n. "grote kantine" besloeg de bovenverdieping van dat gebouw en werd voor vele doeleinden gebruikt. Alle verenigingen maakten er gebruik van. Lange tijd werden er ook gymnastieklessen gegeven voor leden van de Gymnastiek vereniging Volt. Ook de St Nicolaas- vieringen en vertel-middagen door Mw.Pim Siegers voor de jeugd vonden hier plaats. Waarschijnlijk i.v.m. de viering van het 50 jarig bestaan van Volt in 1959 werd een fikse renovatie uitgevoerd. Het zag er toen uit zoals op deze foto. Hier is het lokaal ingericht als auditorium. Deze kantine kende nooit de status van bedrijfsrestaurant. Sinterklaas. Sint Nicolaas. - Foto's & Kaarten

Volt. Zuid. Bedrijfsrestaurants. De kantine aan de Voltstraat ( gebouw B) is gebouwd in 1919. Deze z.g.n. "grote kantine" besloeg de bovenverdieping van dat gebouw en werd voor vele doeleinden gebruikt. Alle verenigingen maakten er gebruik van. Lange tijd werden er ook gymnastieklessen gegeven voor leden van de Gymnastiek vereniging Volt. Ook de St Nicolaas- vieringen en vertel-middagen door Mw.Pim Siegers voor de jeugd vonden hier plaats. Waarschijnlijk i.v.m. de viering van het 50 jarig bestaan van Volt in 1959 werd een fikse renovatie uitgevoerd. Het zag er toen uit zoals op deze foto. Hier is het lokaal ingericht als auditorium. Deze kantine kende nooit de status van bedrijfsrestaurant. Sinterklaas. Sint Nicolaas.

Fotonummer["038675"]
PlaatsTilburg
Straat["Voltstraat"]
Datering vanaf01-09-1960
FotograafA. de Jong, Volt
Herkomst474 het archief van de n.v. Gloeilampenfabriek 'VOLT' te Tilburg, 1909 - 1999.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt. Zuid. Bedrijfsrestaurants. De kantine aan de Voltstraat ( gebouw B) is gebouwd in 1919. Deze z.g.n. "grote kantine" besloeg de bovenverdieping van dat gebouw en werd voor vele doeleinden gebruikt. Alle verenigingen maakten er gebruik van. Lange tijd werden er ook gymnastieklessen gegeven voor leden van de Gymnastiek vereniging Volt. Ook de St Nicolaas- vieringen en vertel-middagen door Mw.Pim Siegers voor de jeugd vonden hier plaats. Waarschijnlijk i.v.m. de viering van het 50 jarig bestaan van Volt in 1959 werd een fikse renovatie uitgevoerd. Het zag er toen uit zoals op deze foto. Hier is het lokaal ingericht als auditorium. Deze kantine kende nooit de status van bedrijfsrestaurant. Sinterklaas. Sint Nicolaas.
AnnotatieTussen gloeilamp en hoogspanningstrafo. bldz.40.
Datum

038675 - Volt. Zuid. Bedrijfsrestaurants. De kantine aan de Voltstraat ( gebouw B) is gebouwd in 1919. Deze z.g.n. "grote kantine" besloeg de bovenverdieping van dat gebouw en werd voor vele doeleinden gebruikt. Alle verenigingen maakten er gebruik van. Lange tijd werden er ook gymnastieklessen gegeven voor leden van de Gymnastiek vereniging Volt. Ook de St Nicolaas- vieringen en vertel-middagen door Mw.Pim Siegers voor de jeugd vonden hier plaats. Waarschijnlijk i.v.m. de viering van het 50 jarig bestaan van Volt in 1959 werd een fikse renovatie uitgevoerd. Het zag er toen uit zoals op deze foto.  Hier is het lokaal ingericht als auditorium. Deze kantine kende nooit de status van bedrijfsrestaurant. Sinterklaas. Sint Nicolaas.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag