043994 - Staande geheel rechts K.C.J.W. (Karel) van Brunschot, eigenaar van de firma J.B. van Brunschot aan de Spoorlaan 74. De firma handelde in steenkool en gros en détail. De aanvoer geschiedde per trein of met een boot via de Piushaven. Het bezorgen gebeurde met paard en kar, pas in de jaren dertig werden de eerste vrachtwagens aangeschaft. De paardenstallen van Van Brunschot stonden achter het woonhuis aan de Karrestraat en daar bevond zich ook het kantoor. Verder was er tegenover het huis aan de Spoorlaan, bij de losplaats van de spoorwegen, een kantoortje dat ook wel "de Waag" genoemd werd, omdat in de stoep voor het kantoor een weegtoestel was ingebouwd. Het lossen en bezorgen was in 1929 nog voornamelijk handwerk. - Foto's & Kaarten

Staande geheel rechts K.C.J.W. (Karel) van Brunschot, eigenaar van de firma J.B. van Brunschot aan de Spoorlaan 74. De firma handelde in steenkool en gros en détail. De aanvoer geschiedde per trein of met een boot via de Piushaven. Het bezorgen gebeurde met paard en kar, pas in de jaren dertig werden de eerste vrachtwagens aangeschaft. De paardenstallen van Van Brunschot stonden achter het woonhuis aan de Karrestraat en daar bevond zich ook het kantoor. Verder was er tegenover het huis aan de Spoorlaan, bij de losplaats van de spoorwegen, een kantoortje dat ook wel "de Waag" genoemd werd, omdat in de stoep voor het kantoor een weegtoestel was ingebouwd. Het lossen en bezorgen was in 1929 nog voornamelijk handwerk.

Fotonummer["043994"]
PlaatsTilburg
Straat["Spoorlaan"]
Datering vanaf01-07-1929
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingStaande geheel rechts K.C.J.W. (Karel) van Brunschot, eigenaar van de firma J.B. van Brunschot aan de Spoorlaan 74. De firma handelde in steenkool en gros en détail. De aanvoer geschiedde per trein of met een boot via de Piushaven. Het bezorgen gebeurde met paard en kar, pas in de jaren dertig werden de eerste vrachtwagens aangeschaft. De paardenstallen van Van Brunschot stonden achter het woonhuis aan de Karrestraat en daar bevond zich ook het kantoor. Verder was er tegenover het huis aan de Spoorlaan, bij de losplaats van de spoorwegen, een kantoortje dat ook wel "de Waag" genoemd werd, omdat in de stoep voor het kantoor een weegtoestel was ingebouwd. Het lossen en bezorgen was in 1929 nog voornamelijk handwerk.
AnnotatieBrabants Dagblad, rubriek Weerzien, 7.3.2001.
Datum

043994 - Staande geheel rechts K.C.J.W. (Karel) van Brunschot, eigenaar van de firma J.B. van Brunschot aan de Spoorlaan 74. De firma handelde in steenkool en gros en détail. De aanvoer geschiedde per trein of met een boot via de Piushaven. Het bezorgen gebeurde met paard en kar, pas in de jaren dertig werden de eerste vrachtwagens aangeschaft. De paardenstallen van Van Brunschot stonden achter het woonhuis aan de Karrestraat en daar bevond zich ook het kantoor. Verder was er tegenover het huis aan de Spoorlaan, bij de losplaats van de spoorwegen, een kantoortje dat ook wel "de Waag" genoemd werd, omdat in de stoep voor het kantoor een weegtoestel was ingebouwd. Het lossen en bezorgen was in 1929 nog voornamelijk handwerk.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag