011414 - Helena Maria Isabella Johanna (Lena) BOGAERS, geboren te Tilburg op 26 nov 1880, overleden te Etten-Leur op 15 juni 1956, begraven te Tilburg. Jongste kind van textielfabrikant Vincentius A.A. Bogaers en Isabella Ph. Th. Pollet. In het "Memoriaal voor het geslacht Bogaers" wordt zij beschreven als "zeer eenvoudig van aard, en met een zeer altruistisch karakter dat haar deed wensen een meer omvattende taak op zich te nemen dan voor een ongehuwde vrouw in haar tijd was weggelegd". Zij nam een verzorgende taak op zich in het gezin van haar jongste broer Guillaume in Rijswijk en Brussel. - Foto's & Kaarten

Helena Maria Isabella Johanna (Lena) BOGAERS, geboren te Tilburg op 26 nov 1880, overleden te Etten-Leur op 15 juni 1956, begraven te Tilburg. Jongste kind van textielfabrikant Vincentius A.A. Bogaers en Isabella Ph. Th. Pollet. In het "Memoriaal voor het geslacht Bogaers" wordt zij beschreven als "zeer eenvoudig van aard, en met een zeer altruistisch karakter dat haar deed wensen een meer omvattende taak op zich te nemen dan voor een ongehuwde vrouw in haar tijd was weggelegd". Zij nam een verzorgende taak op zich in het gezin van haar jongste broer Guillaume in Rijswijk en Brussel.

Fotonummer["011414"]
PlaatsNijmegen
Datering vanaf1910
FotograafReijers, C., Nijmegen
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingHelena Maria Isabella Johanna (Lena) BOGAERS, geboren te Tilburg op 26 nov 1880, overleden te Etten-Leur op 15 juni 1956, begraven te Tilburg. Jongste kind van textielfabrikant Vincentius A.A. Bogaers en Isabella Ph. Th. Pollet. In het "Memoriaal voor het geslacht Bogaers" wordt zij beschreven als "zeer eenvoudig van aard, en met een zeer altruistisch karakter dat haar deed wensen een meer omvattende taak op zich te nemen dan voor een ongehuwde vrouw in haar tijd was weggelegd". Zij nam een verzorgende taak op zich in het gezin van haar jongste broer Guillaume in Rijswijk en Brussel.
AnnotatieArnout Bogaers, Memoriaal voor het geslacht Bogaers 1513-1975; bevattende de genealogie en enige historische annotaties. Venlo 1975, p. 57 /
Datum

011414 - Helena Maria Isabella Johanna (Lena) BOGAERS, geboren te Tilburg op 26 nov 1880, overleden te Etten-Leur op 15 juni 1956, begraven te Tilburg. Jongste kind van textielfabrikant Vincentius A.A. Bogaers en Isabella Ph. Th. Pollet.  In het "Memoriaal voor het geslacht Bogaers" wordt zij beschreven als "zeer eenvoudig van aard, en met een zeer altruistisch karakter dat haar deed wensen een meer omvattende taak op zich te nemen dan voor een ongehuwde vrouw in haar tijd was weggelegd". Zij nam een verzorgende taak op zich in het gezin van haar jongste broer Guillaume in Rijswijk en Brussel.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag