655010 - Reclame. Bedrijven. Coca-Cola-Promotieteam Op de Hoge Ham in Dongen. n 1928 kwam Coca-Cola voor het eerst naar Nederland. Ze waren namelijk hoofdsponsor van de Olympische Spelen in Amsterdam. De frisdrank slaat zo aan dat in 1930 de NV Nederlandsche Coca-Cola Maatschappij wordt opgericht. De ‘fabriek’ bevindt zich in een Amsterdams grachtenpand. Door gebrek aan grondstoffen was het tot 1945 onmogelijk om Coca-Cola te produceren in Nederland. Na de bevrijding ontdekten de Canadezen de verwoeste Coca-Cola fabriek in Amsterdam, die weer werd opgebouwd. In 1948 vestigt de eerste zelfstandige bottelaar zich in Alphen aan de Rijn. Al gauw volgen er meer, in verschillende steden. Begin jaren ‘50 werd er voor het eerst Coca-Cola geproduceerd in de fabriek in het Noord-Brabantse Dongen waar deze nog altijd is gevestigd, nu onder de naam Coca-Cola European Partners Nederland. - Foto's & Kaarten

Reclame. Bedrijven. Coca-Cola-Promotieteam Op de Hoge Ham in Dongen. n 1928 kwam Coca-Cola voor het eerst naar Nederland. Ze waren namelijk hoofdsponsor van de Olympische Spelen in Amsterdam. De frisdrank slaat zo aan dat in 1930 de NV Nederlandsche Coca-Cola Maatschappij wordt opgericht. De ‘fabriek’ bevindt zich in een Amsterdams grachtenpand. Door gebrek aan grondstoffen was het tot 1945 onmogelijk om Coca-Cola te produceren in Nederland. Na de bevrijding ontdekten de Canadezen de verwoeste Coca-Cola fabriek in Amsterdam, die weer werd opgebouwd. In 1948 vestigt de eerste zelfstandige bottelaar zich in Alphen aan de Rijn. Al gauw volgen er meer, in verschillende steden. Begin jaren ‘50 werd er voor het eerst Coca-Cola geproduceerd in de fabriek in het Noord-Brabantse Dongen waar deze nog altijd is gevestigd, nu onder de naam Coca-Cola European Partners Nederland.

Fotonummer["655010"]
PlaatsDongen
Datering vanaf1950
Datering tot1960
FotograafSchmidlin, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingReclame. Bedrijven. Coca-Cola-Promotieteam Op de Hoge Ham in Dongen. n 1928 kwam Coca-Cola voor het eerst naar Nederland. Ze waren namelijk hoofdsponsor van de Olympische Spelen in Amsterdam. De frisdrank slaat zo aan dat in 1930 de NV Nederlandsche Coca-Cola Maatschappij wordt opgericht. De ‘fabriek’ bevindt zich in een Amsterdams grachtenpand. Door gebrek aan grondstoffen was het tot 1945 onmogelijk om Coca-Cola te produceren in Nederland. Na de bevrijding ontdekten de Canadezen de verwoeste Coca-Cola fabriek in Amsterdam, die weer werd opgebouwd. In 1948 vestigt de eerste zelfstandige bottelaar zich in Alphen aan de Rijn. Al gauw volgen er meer, in verschillende steden. Begin jaren ‘50 werd er voor het eerst Coca-Cola geproduceerd in de fabriek in het Noord-Brabantse Dongen waar deze nog altijd is gevestigd, nu onder de naam Coca-Cola European Partners Nederland.
Annotatiehttps://www.cocacolanederland.nl/
Datum

655010 - Reclame. Bedrijven. Coca-Cola-Promotieteam Op de Hoge Ham in Dongen.
n 1928 kwam Coca-Cola voor het eerst naar Nederland. Ze waren namelijk hoofdsponsor van de Olympische Spelen in Amsterdam.  De frisdrank slaat zo aan dat in 1930 de NV Nederlandsche Coca-Cola Maatschappij wordt opgericht. De ‘fabriek’ bevindt zich in een Amsterdams grachtenpand. 
Door gebrek aan grondstoffen was het tot 1945 onmogelijk om Coca-Cola te produceren in Nederland. Na de bevrijding ontdekten de Canadezen de verwoeste Coca-Cola fabriek in Amsterdam, die weer werd opgebouwd.  In 1948 vestigt de eerste zelfstandige bottelaar zich in Alphen aan de Rijn. Al gauw volgen er meer, in verschillende steden. Begin jaren ‘50 werd er voor het eerst Coca-Cola geproduceerd in de fabriek in het Noord-Brabantse Dongen waar deze nog altijd is gevestigd, nu onder de naam Coca-Cola European Partners Nederland.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag