002825 - In 1898 namen de bewoners van de Veldhoven het initiatief om twee herten te plaatsen bij de ingang van het Wilhelminapark. Toen deze herten tijdens de oorlog, toen het park de naam Noorderpark droeg, verdwenen, ging het gerucht dat ze door de Duitsers waren weggehaald om ze om te smelten voor de oorlogsindustrie. Na de oorlog werden de herten teruggevonden in een opslagplaats bij het Wilhelminakanaal. Ze bleken niet van brons te zijn, zoals algemeen was aangenomen, maar van zink. - Foto's & Kaarten

In 1898 namen de bewoners van de Veldhoven het initiatief om twee herten te plaatsen bij de ingang van het Wilhelminapark. Toen deze herten tijdens de oorlog, toen het park de naam Noorderpark droeg, verdwenen, ging het gerucht dat ze door de Duitsers waren weggehaald om ze om te smelten voor de oorlogsindustrie. Na de oorlog werden de herten teruggevonden in een opslagplaats bij het Wilhelminakanaal. Ze bleken niet van brons te zijn, zoals algemeen was aangenomen, maar van zink.

Fotonummer["002825"]
PlaatsTilburg
Straat["Wilhelminapark"]
WijkGasthuisstraat
Datering vanaf1900
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingIn 1898 namen de bewoners van de Veldhoven het initiatief om twee herten te plaatsen bij de ingang van het Wilhelminapark. Toen deze herten tijdens de oorlog, toen het park de naam Noorderpark droeg, verdwenen, ging het gerucht dat ze door de Duitsers waren weggehaald om ze om te smelten voor de oorlogsindustrie. Na de oorlog werden de herten teruggevonden in een opslagplaats bij het Wilhelminakanaal. Ze bleken niet van brons te zijn, zoals algemeen was aangenomen, maar van zink.
AnnotatieTC 14.8.1898. NTC 19.5.1945.
Datum

002825 - In 1898 namen de bewoners van de Veldhoven het initiatief om twee herten te plaatsen bij de ingang van het Wilhelminapark. Toen deze herten tijdens de oorlog, toen het park de naam Noorderpark droeg, verdwenen, ging het gerucht dat ze door de Duitsers waren weggehaald om ze om te smelten voor de oorlogsindustrie. Na de oorlog werden de herten teruggevonden in een opslagplaats bij het Wilhelminakanaal. Ze bleken niet van brons te zijn, zoals algemeen was aangenomen, maar van zink.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag