013617 - WO2 ; WOII ; Tweede Wereldoorlog. Klokkenroof. De klokken op de voorgrond zijn afkomstig van het carillon van de Heuvelse kerk, destijds aangeboden aan deken Smits bij zijn gouden priesterfeest. Nadat de klokken waren verdwenen, werd een stoomketel in het klokkenhuis gehangen die voor de rest van de oorlog met een bescheiden geluid de hele uren aankondigde. - Foto's & Kaarten

WO2 ; WOII ; Tweede Wereldoorlog. Klokkenroof. De klokken op de voorgrond zijn afkomstig van het carillon van de Heuvelse kerk, destijds aangeboden aan deken Smits bij zijn gouden priesterfeest. Nadat de klokken waren verdwenen, werd een stoomketel in het klokkenhuis gehangen die voor de rest van de oorlog met een bescheiden geluid de hele uren aankondigde.

Fotonummer["013617"]
PlaatsTilburg
Straat["Enschotsestraat"]
Datering vanaf1944
FotograafTeuns, A.C., Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingWO2 ; WOII ; Tweede Wereldoorlog. Klokkenroof. De klokken op de voorgrond zijn afkomstig van het carillon van de Heuvelse kerk, destijds aangeboden aan deken Smits bij zijn gouden priesterfeest. Nadat de klokken waren verdwenen, werd een stoomketel in het klokkenhuis gehangen die voor de rest van de oorlog met een bescheiden geluid de hele uren aankondigde.
Datum

013617 - WO2 ; WOII ; Tweede Wereldoorlog. Klokkenroof. De klokken op de voorgrond zijn afkomstig van het carillon van de Heuvelse kerk, destijds aangeboden aan deken Smits bij zijn gouden priesterfeest. Nadat de klokken waren verdwenen, werd een stoomketel in het klokkenhuis gehangen die voor de rest van de oorlog met een bescheiden geluid de hele uren aankondigde.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag