604479 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Franciscus Theodore P.M. van Spaendonck; werd geboren op 11 februari 1920 in Tilburg en overleed op 4 maart 1945 in het concentratiekamp Buchenwald, Duitsland. Tot de illegale 'Trouw' groep hoorde ook Frans van Spaendonck, student aan de Katholieke Economische Hogeschool in Tilburg en o.a. verbonden aan het illegale blad 'St. Christofoor'. Hij werd op 12 mei 1944 door Gerrits gearresteerd en in het 'Trouw'-proces tot levenslang tuchthuisstraf veroordeeld. Vanuit Bergen-Belsen werd hij overgebracht naar Sachsenhausen (buiten commando Klinker) en vervolgens naar het concentratiekamp Buchenwald, waar hij overleed. Hij liet vrouw en kind (geboren tijdens zijn gevangenschap) achter. - Foto's & Kaarten

Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Franciscus Theodore P.M. van Spaendonck; werd geboren op 11 februari 1920 in Tilburg en overleed op 4 maart 1945 in het concentratiekamp Buchenwald, Duitsland. Tot de illegale 'Trouw' groep hoorde ook Frans van Spaendonck, student aan de Katholieke Economische Hogeschool in Tilburg en o.a. verbonden aan het illegale blad 'St. Christofoor'. Hij werd op 12 mei 1944 door Gerrits gearresteerd en in het 'Trouw'-proces tot levenslang tuchthuisstraf veroordeeld. Vanuit Bergen-Belsen werd hij overgebracht naar Sachsenhausen (buiten commando Klinker) en vervolgens naar het concentratiekamp Buchenwald, waar hij overleed. Hij liet vrouw en kind (geboren tijdens zijn gevangenschap) achter.

Fotonummer["604479"]
PlaatsTilburg
Straat["Bredaseweg"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormdocument
OmschrijvingBidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Franciscus Theodore P.M. van Spaendonck; werd geboren op 11 februari 1920 in Tilburg en overleed op 4 maart 1945 in het concentratiekamp Buchenwald, Duitsland. Tot de illegale 'Trouw' groep hoorde ook Frans van Spaendonck, student aan de Katholieke Economische Hogeschool in Tilburg en o.a. verbonden aan het illegale blad 'St. Christofoor'. Hij werd op 12 mei 1944 door Gerrits gearresteerd en in het 'Trouw'-proces tot levenslang tuchthuisstraf veroordeeld. Vanuit Bergen-Belsen werd hij overgebracht naar Sachsenhausen (buiten commando Klinker) en vervolgens naar het concentratiekamp Buchenwald, waar hij overleed. Hij liet vrouw en kind (geboren tijdens zijn gevangenschap) achter.
Annotatiezie ook: 'Het Leven gebroken' door Ad de Beer en Gerrit Kobes - hoofdstuk 4, pagina 95
Huisnummer421
Datum

604479 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Franciscus Theodore P.M. van Spaendonck; werd geboren op 11 februari 1920 in Tilburg en overleed op 4 maart 1945 in het concentratiekamp Buchenwald, Duitsland. 
Tot de illegale 'Trouw' groep hoorde ook Frans van Spaendonck, student aan de Katholieke Economische Hogeschool in Tilburg en o.a. verbonden aan het illegale blad 'St. Christofoor'. Hij werd op 12 mei 1944 door Gerrits gearresteerd en in het 'Trouw'-proces tot levenslang tuchthuisstraf veroordeeld. Vanuit Bergen-Belsen werd hij overgebracht naar Sachsenhausen (buiten commando Klinker) en vervolgens naar het concentratiekamp Buchenwald, waar hij overleed. Hij liet vrouw en kind (geboren tijdens zijn gevangenschap) achter.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag