038988 - Volt. Zuid. Fabricage. Productie. Afdeling Condensatoren, Trimmers. Op de voorgrond het controleren van magazijntjes met onderdelen die gebruikt werden op de volledig automatische montagestraat voor knooptrimmers, rechts en achteraan zichtbaar. Knooptrimmers waren in feite de geminiaturiseerde opvolgers van de fameuze conbijluco`s (concentrische bijstel lucht condensator) gemaakt van aluminium, die bij Volt welhaast miljarden gemaakt zijn, Het hiertoe gebruikte procedé was het in een klap "spuiten" ofwel extruderen van een aluminium platine (plaatje) via een pers met een zodanig hoge druk dat het aluminium als het ware vloeibaar werd en omhoogspoot rond een negatieve vorm van het eigenlijke product. De grondlegger van dit voor Volt zo succesvolle procedé was Ir. Lambeek die van 1934 tot 1939 bedrijfsingenieur was. In 1979 is het restant van de productie van de conbijluco en het spuitprocedé over gedaan aan Philips Zwolle. Links op de foto Toon Pistorius. - Foto's & Kaarten

Volt. Zuid. Fabricage. Productie. Afdeling Condensatoren, Trimmers. Op de voorgrond het controleren van magazijntjes met onderdelen die gebruikt werden op de volledig automatische montagestraat voor knooptrimmers, rechts en achteraan zichtbaar. Knooptrimmers waren in feite de geminiaturiseerde opvolgers van de fameuze conbijluco`s (concentrische bijstel lucht condensator) gemaakt van aluminium, die bij Volt welhaast miljarden gemaakt zijn, Het hiertoe gebruikte procedé was het in een klap "spuiten" ofwel extruderen van een aluminium platine (plaatje) via een pers met een zodanig hoge druk dat het aluminium als het ware vloeibaar werd en omhoogspoot rond een negatieve vorm van het eigenlijke product. De grondlegger van dit voor Volt zo succesvolle procedé was Ir. Lambeek die van 1934 tot 1939 bedrijfsingenieur was. In 1979 is het restant van de productie van de conbijluco en het spuitprocedé over gedaan aan Philips Zwolle. Links op de foto Toon Pistorius.

Fotonummer["038988"]
PlaatsTilburg
Straat["Groenstraat"]
Datering vanaf1975
FotograafA. de Jong, Volt, Tilburg
Herkomst474 het archief van de n.v. Gloeilampenfabriek 'VOLT' te Tilburg, 1909 - 1999.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt. Zuid. Fabricage. Productie. Afdeling Condensatoren, Trimmers. Op de voorgrond het controleren van magazijntjes met onderdelen die gebruikt werden op de volledig automatische montagestraat voor knooptrimmers, rechts en achteraan zichtbaar. Knooptrimmers waren in feite de geminiaturiseerde opvolgers van de fameuze conbijluco`s (concentrische bijstel lucht condensator) gemaakt van aluminium, die bij Volt welhaast miljarden gemaakt zijn, Het hiertoe gebruikte procedé was het in een klap "spuiten" ofwel extruderen van een aluminium platine (plaatje) via een pers met een zodanig hoge druk dat het aluminium als het ware vloeibaar werd en omhoogspoot rond een negatieve vorm van het eigenlijke product. De grondlegger van dit voor Volt zo succesvolle procedé was Ir. Lambeek die van 1934 tot 1939 bedrijfsingenieur was. In 1979 is het restant van de productie van de conbijluco en het spuitprocedé over gedaan aan Philips Zwolle. Links op de foto Toon Pistorius.
Huisnummer139
Datum

038988 - Volt. Zuid. Fabricage. Productie. Afdeling Condensatoren, Trimmers. Op de voorgrond het controleren van magazijntjes met onderdelen die gebruikt werden op de volledig automatische montagestraat voor knooptrimmers, rechts en achteraan zichtbaar.  Knooptrimmers waren in feite de geminiaturiseerde opvolgers van de fameuze conbijluco`s (concentrische bijstel lucht condensator) gemaakt van aluminium, die bij Volt welhaast miljarden gemaakt zijn, Het hiertoe gebruikte procedé was het  in een klap "spuiten" ofwel extruderen van een aluminium platine (plaatje) via een pers met een zodanig hoge druk dat het aluminium als het ware vloeibaar werd en omhoogspoot rond een negatieve vorm van het eigenlijke product.  De grondlegger van dit voor Volt zo succesvolle procedé was Ir. Lambeek die van 1934 tot 1939 bedrijfsingenieur was.  In 1979 is het restant van de productie van de conbijluco en het spuitprocedé over gedaan aan Philips Zwolle. Links op de foto Toon Pistorius.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag