038457 - Schoenindustrie. Personeel Simon Heymans lederfabriek in 1941. De fabriek was gevestigd in de Watertorenstraat en was oorspronkelijk gevestigd in Rotterdam. Het handelsmerk had nog betrekking op Rotterdam nl. Sihero.Simon Heymans R'dam. er werden o.a. gefabriceerd jasbeschermers, kettingkasten, verduisteringskapjes voor fietslampen, leren jassen, regenbroeken, spatlappen etc. herfst 1941 kreeg men te maken met een Duitse beheerder Hubert Huppertsz, accountant, die tevens beheerder van de Amsterdamse huidenclub, Kon. Lederfabriek Oisterwijk, enz. Simon Heymans was een jood, maar getrouwd met een niet-joodse vrouw. Hij heeft met vrouw en dochter Lea de oorlog overleefd. De foto is genomen bij het 25-jarig dienstjubileum van B. van Dantzig. op de eerste rij zittend: de heer en mevr. Heymans-Bollekamp, de heer en mevr. Van Dantzig en hun twee zonen.op de 1e rij staand: 3e van links Van Overbeeke, vervolgens Bollekamp, F. Smulders, proc.houder Prince, Lea Heymans, nn, Hörnemann, B. Koehof, nn, Koehof. - Foto's & Kaarten

Schoenindustrie. Personeel Simon Heymans lederfabriek in 1941. De fabriek was gevestigd in de Watertorenstraat en was oorspronkelijk gevestigd in Rotterdam. Het handelsmerk had nog betrekking op Rotterdam nl. Sihero.Simon Heymans R'dam. er werden o.a. gefabriceerd jasbeschermers, kettingkasten, verduisteringskapjes voor fietslampen, leren jassen, regenbroeken, spatlappen etc. herfst 1941 kreeg men te maken met een Duitse beheerder Hubert Huppertsz, accountant, die tevens beheerder van de Amsterdamse huidenclub, Kon. Lederfabriek Oisterwijk, enz. Simon Heymans was een jood, maar getrouwd met een niet-joodse vrouw. Hij heeft met vrouw en dochter Lea de oorlog overleefd. De foto is genomen bij het 25-jarig dienstjubileum van B. van Dantzig. op de eerste rij zittend: de heer en mevr. Heymans-Bollekamp, de heer en mevr. Van Dantzig en hun twee zonen.op de 1e rij staand: 3e van links Van Overbeeke, vervolgens Bollekamp, F. Smulders, proc.houder Prince, Lea Heymans, nn, Hörnemann, B. Koehof, nn, Koehof.

Fotonummer["038457"]
PlaatsTilburg
Straat["Watertorenstraat"]
WijkNoordhoek
Datering vanaf1941
FotograafSchmidlin, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingSchoenindustrie. Personeel Simon Heymans lederfabriek in 1941. De fabriek was gevestigd in de Watertorenstraat en was oorspronkelijk gevestigd in Rotterdam. Het handelsmerk had nog betrekking op Rotterdam nl. Sihero.Simon Heymans R'dam. er werden o.a. gefabriceerd jasbeschermers, kettingkasten, verduisteringskapjes voor fietslampen, leren jassen, regenbroeken, spatlappen etc. herfst 1941 kreeg men te maken met een Duitse beheerder Hubert Huppertsz, accountant, die tevens beheerder van de Amsterdamse huidenclub, Kon. Lederfabriek Oisterwijk, enz. Simon Heymans was een jood, maar getrouwd met een niet-joodse vrouw. Hij heeft met vrouw en dochter Lea de oorlog overleefd. De foto is genomen bij het 25-jarig dienstjubileum van B. van Dantzig. op de eerste rij zittend: de heer en mevr. Heymans-Bollekamp, de heer en mevr. Van Dantzig en hun twee zonen.op de 1e rij staand: 3e van links Van Overbeeke, vervolgens Bollekamp, F. Smulders, proc.houder Prince, Lea Heymans, nn, Hörnemann, B. Koehof, nn, Koehof.
Datum

038457 - Schoenindustrie. Personeel Simon Heymans lederfabriek in 1941. De fabriek was gevestigd in de Watertorenstraat en was oorspronkelijk gevestigd in Rotterdam. Het handelsmerk had nog betrekking op Rotterdam nl. Sihero.Simon Heymans R'dam. er werden o.a. gefabriceerd jasbeschermers, kettingkasten, verduisteringskapjes voor fietslampen, leren jassen, regenbroeken, spatlappen etc. herfst 1941 kreeg men te maken met een Duitse beheerder Hubert Huppertsz, accountant, die tevens beheerder van de Amsterdamse huidenclub, Kon. Lederfabriek Oisterwijk, enz. Simon Heymans was een jood, maar getrouwd met een niet-joodse vrouw. Hij heeft met vrouw en dochter Lea de oorlog overleefd. De foto is genomen bij het 25-jarig dienstjubileum van B. van Dantzig. op de eerste rij zittend: de heer en mevr. Heymans-Bollekamp, de heer en mevr. Van Dantzig en hun twee zonen.op de 1e rij staand: 3e van links Van Overbeeke, vervolgens Bollekamp, F. Smulders, proc.houder Prince, Lea Heymans, nn, Hörnemann, B. Koehof, nn, Koehof.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig? Chat is online op maandag van 13.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
op dinsdag t/m donderdag van 10.00-16.00 uur en van 19.00-22.00 uur.
op vrijdag van 13.00-16.00 en van 19.00-22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag