002681 - De Tuinstraat ongeveer ter hoogte van de kruising met de Willem-II straat. Deze straat heette vroeger het Tuinpadje. Op 24 mei 1723 is sprake van 'de gemene weg, lopende van de Heuvel neffens de erve en huizinge de Wilde Man naar het Nieuwland'. In 1881 werd de naam Tuinstraat officiëel door de gemeenteraad; 'lopende van de Lange Pad (nu Langestraat) langs den tuin van V. Bogaers en den tuin van notaris Daamen tot den Heuvel bij de weduwe G.C. van Spaendonck'. Pas bij raadsbesluit van 24 november 1900 kreeg ook het gedeelte tussen de Langestraat en de Nieuwlandstraat officiëel de naam Tuinstraat. Men spreekt dan van de Verlengde Tuinstraat. - Foto's & Kaarten

De Tuinstraat ongeveer ter hoogte van de kruising met de Willem-II straat. Deze straat heette vroeger het Tuinpadje. Op 24 mei 1723 is sprake van 'de gemene weg, lopende van de Heuvel neffens de erve en huizinge de Wilde Man naar het Nieuwland'. In 1881 werd de naam Tuinstraat officiëel door de gemeenteraad; 'lopende van de Lange Pad (nu Langestraat) langs den tuin van V. Bogaers en den tuin van notaris Daamen tot den Heuvel bij de weduwe G.C. van Spaendonck'. Pas bij raadsbesluit van 24 november 1900 kreeg ook het gedeelte tussen de Langestraat en de Nieuwlandstraat officiëel de naam Tuinstraat. Men spreekt dan van de Verlengde Tuinstraat.

Fotonummer["002681"]
PlaatsTilburg
Straat["Tuinstraat"]
WijkCentrum
Datering vanaf1900
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingDe Tuinstraat ongeveer ter hoogte van de kruising met de Willem-II straat. Deze straat heette vroeger het Tuinpadje. Op 24 mei 1723 is sprake van 'de gemene weg, lopende van de Heuvel neffens de erve en huizinge de Wilde Man naar het Nieuwland'. In 1881 werd de naam Tuinstraat officiëel door de gemeenteraad; 'lopende van de Lange Pad (nu Langestraat) langs den tuin van V. Bogaers en den tuin van notaris Daamen tot den Heuvel bij de weduwe G.C. van Spaendonck'. Pas bij raadsbesluit van 24 november 1900 kreeg ook het gedeelte tussen de Langestraat en de Nieuwlandstraat officiëel de naam Tuinstraat. Men spreekt dan van de Verlengde Tuinstraat.
AnnotatieDe straten van Tilburg, p. 166.
Datum

002681 - De Tuinstraat ongeveer ter hoogte van de kruising met de Willem-II straat. Deze straat heette vroeger het Tuinpadje. Op 24 mei 1723 is sprake van 'de gemene weg, lopende van de Heuvel neffens de erve en huizinge de Wilde Man naar het Nieuwland'. In 1881 werd de naam Tuinstraat officiëel door de gemeenteraad; 'lopende van de Lange Pad (nu Langestraat) langs den tuin van V. Bogaers en den tuin van notaris Daamen tot den Heuvel bij de weduwe G.C. van Spaendonck'. Pas bij raadsbesluit van 24 november 1900 kreeg ook het gedeelte tussen de Langestraat en de Nieuwlandstraat officiëel de naam Tuinstraat. Men spreekt dan van de Verlengde Tuinstraat.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag