067351 - Schuttersgilden. Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaan. Vaandel van het gilde Sint Sebastiaan, hier gebruikt b.g.v. de priesterwijding en eerste H.Mis van Theo van Dun in de parochiekerk van Petrus en Paulus aan de Vierwindenlaan. Het vaandel is een op onderdelen gewijzigde kopie uit 1968 van een grotendeels verloren gegaan exemplaar uit tenminste de 19e eeuw. n het medaillon is de patroonheilige afgebeeld. Daaromheen vanaf linksboven met de klook mee; het gemeentewapen van Tilburg, het wapen va de Staten Generaal der Verenigde Nederlanden; het wapen van Jerusalem (symbool Sebastiaan als patroon van de kruisridders); het familiewapen Schetz van Grobbendonck, heren van Tilburg, het familiewapen Van Dun (Cees van Dun was de eerste hoofdman van het gilde na de heroprichting in 1967); het familiewapen Van Haestrecht, heren van Tilburg; het familiewapen Becht (burgemeester C. Becht was 'gildeheer'); het familiewapen Van Malsen, heren van Tilburg. - Foto's & Kaarten

Schuttersgilden. Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaan. Vaandel van het gilde Sint Sebastiaan, hier gebruikt b.g.v. de priesterwijding en eerste H.Mis van Theo van Dun in de parochiekerk van Petrus en Paulus aan de Vierwindenlaan. Het vaandel is een op onderdelen gewijzigde kopie uit 1968 van een grotendeels verloren gegaan exemplaar uit tenminste de 19e eeuw. n het medaillon is de patroonheilige afgebeeld. Daaromheen vanaf linksboven met de klook mee; het gemeentewapen van Tilburg, het wapen va de Staten Generaal der Verenigde Nederlanden; het wapen van Jerusalem (symbool Sebastiaan als patroon van de kruisridders); het familiewapen Schetz van Grobbendonck, heren van Tilburg, het familiewapen Van Dun (Cees van Dun was de eerste hoofdman van het gilde na de heroprichting in 1967); het familiewapen Van Haestrecht, heren van Tilburg; het familiewapen Becht (burgemeester C. Becht was 'gildeheer'); het familiewapen Van Malsen, heren van Tilburg.

Fotonummer["067351"]
PlaatsTilburg
Straat["Vierwindenlaan"]
WijkZorgvlied
Datering vanaf04-12-1977
FotograafVerberk, Cees
HerkomstGilde Sint Sebastiaan
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingSchuttersgilden. Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaan. Vaandel van het gilde Sint Sebastiaan, hier gebruikt b.g.v. de priesterwijding en eerste H.Mis van Theo van Dun in de parochiekerk van Petrus en Paulus aan de Vierwindenlaan. Het vaandel is een op onderdelen gewijzigde kopie uit 1968 van een grotendeels verloren gegaan exemplaar uit tenminste de 19e eeuw. n het medaillon is de patroonheilige afgebeeld. Daaromheen vanaf linksboven met de klook mee; het gemeentewapen van Tilburg, het wapen va de Staten Generaal der Verenigde Nederlanden; het wapen van Jerusalem (symbool Sebastiaan als patroon van de kruisridders); het familiewapen Schetz van Grobbendonck, heren van Tilburg, het familiewapen Van Dun (Cees van Dun was de eerste hoofdman van het gilde na de heroprichting in 1967); het familiewapen Van Haestrecht, heren van Tilburg; het familiewapen Becht (burgemeester C. Becht was 'gildeheer'); het familiewapen Van Malsen, heren van Tilburg.
AnnotatieGerard Steijns, Het Koninklijk Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaan van Willem III te Tilburg (1), in: XXII (2004) Tilburg, tijdschrift voor geschiedenis, monumenten en cultuur p. 3-24. van Dun, Cees, Het Koninklijk Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaan te Tilburg (Tilburg, 1977).
Datum

067351 - Schuttersgilden. Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaan.
Vaandel van het gilde Sint Sebastiaan, hier gebruikt b.g.v. de priesterwijding en eerste H.Mis van Theo van Dun in de parochiekerk van Petrus en Paulus aan de Vierwindenlaan. Het vaandel is een op onderdelen gewijzigde kopie uit 1968 van een grotendeels verloren gegaan exemplaar uit tenminste de 19e eeuw.  n het medaillon is de patroonheilige afgebeeld. Daaromheen vanaf linksboven met de klook mee; het gemeentewapen van Tilburg, het wapen va de Staten Generaal der Verenigde Nederlanden; het wapen van Jerusalem (symbool Sebastiaan als  patroon van de kruisridders); het familiewapen Schetz van Grobbendonck, heren van Tilburg, het familiewapen Van Dun (Cees van Dun was de eerste hoofdman van het gilde na de heroprichting in 1967); het familiewapen Van Haestrecht, heren van Tilburg; het familiewapen Becht (burgemeester C. Becht was 'gildeheer'); het familiewapen Van Malsen, heren van Tilburg.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag