604410 - Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Adrianus Marinus J. van Meersbergen, werd geboren op 30 juni 1909 in Tilburg en overleed op 3 april 1945 in het concentratiekamp Dachau. Van Meersbergen was een CPN sympathisant (géén lid), maar hij stond wel achter het verzet van de illegale CPN. Hij werkte mee aan het illegale CPN blad 'Vrede - Vrijheid' en op 23 maart 1943 deed de Duitse politie bij hem huiszoeking. Er werd niets gevonden, maar toch werd hij gearres-teerd en overgebracht naar Rotterdam. Later werd hij via Vught naar Duitsland getransporteerd . Zijn familie heeft daarna niets meer van hem gehoord. - Foto's & Kaarten

Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Adrianus Marinus J. van Meersbergen, werd geboren op 30 juni 1909 in Tilburg en overleed op 3 april 1945 in het concentratiekamp Dachau. Van Meersbergen was een CPN sympathisant (géén lid), maar hij stond wel achter het verzet van de illegale CPN. Hij werkte mee aan het illegale CPN blad 'Vrede - Vrijheid' en op 23 maart 1943 deed de Duitse politie bij hem huiszoeking. Er werd niets gevonden, maar toch werd hij gearres-teerd en overgebracht naar Rotterdam. Later werd hij via Vught naar Duitsland getransporteerd . Zijn familie heeft daarna niets meer van hem gehoord.

Fotonummer["604410"]
PlaatsTilburg
Straat["Schrassertstraat"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingTweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Adrianus Marinus J. van Meersbergen, werd geboren op 30 juni 1909 in Tilburg en overleed op 3 april 1945 in het concentratiekamp Dachau. Van Meersbergen was een CPN sympathisant (géén lid), maar hij stond wel achter het verzet van de illegale CPN. Hij werkte mee aan het illegale CPN blad 'Vrede - Vrijheid' en op 23 maart 1943 deed de Duitse politie bij hem huiszoeking. Er werd niets gevonden, maar toch werd hij gearres-teerd en overgebracht naar Rotterdam. Later werd hij via Vught naar Duitsland getransporteerd . Zijn familie heeft daarna niets meer van hem gehoord.
Huisnummer16
Datum

604410 - Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Adrianus Marinus J. van Meersbergen, werd geboren op 30 juni 1909 in Tilburg en overleed op 3 april 1945 in het concentratiekamp Dachau. 
Van Meersbergen was een CPN sympathisant (géén lid), maar hij stond wel achter het verzet van de illegale CPN. Hij werkte mee aan het illegale CPN blad 'Vrede - Vrijheid' en op 23 maart 1943 deed de Duitse politie bij hem huiszoeking. Er werd niets gevonden, maar toch werd hij  gearres-teerd en overgebracht naar Rotterdam. Later werd hij via Vught naar Duitsland getransporteerd . Zijn familie heeft daarna niets meer van hem gehoord.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag