- Bioscoopjournaal Polygoon-Profilti Weeknummer 80-14. Beelden van frater Ferrerius van den Berg in een schoolklas waar leerlingen het schrijven oefenen. De frater kijkt naar een linkshandige leerling. Demonstratie van de schrijfband van Noyons. De frater staat bij zijn verzameling schrijfmiddelen, met maar liefst 330 schrijfmachines. Demonstraties van de morsesleutel, een schrijfmachine uit 1870 die de letters onder de rol aanslaat die de schrijver niet zag, beelden van latere machines waarvan de aanslag wel te zien was. Demonstratie van de shuttle machine, waarin verschillende lettertypes geplaatst konden worden. Overzichtsbeelden van de collectie en andere schrijfmachines, waaronder een Chinese schrijfmachine. De frater loopt weg langs langs de collectie schrijfmiddelen. - Foto's & Kaarten

Bioscoopjournaal Polygoon-Profilti Weeknummer 80-14. Beelden van frater Ferrerius van den Berg in een schoolklas waar leerlingen het schrijven oefenen. De frater kijkt naar een linkshandige leerling. Demonstratie van de schrijfband van Noyons. De frater staat bij zijn verzameling schrijfmiddelen, met maar liefst 330 schrijfmachines. Demonstraties van de morsesleutel, een schrijfmachine uit 1870 die de letters onder de rol aanslaat die de schrijver niet zag, beelden van latere machines waarvan de aanslag wel te zien was. Demonstratie van de shuttle machine, waarin verschillende lettertypes geplaatst konden worden. Overzichtsbeelden van de collectie en andere schrijfmachines, waaronder een Chinese schrijfmachine. De frater loopt weg langs langs de collectie schrijfmiddelen.

IdentificatienummerF0004-25
Uiterlijke vormfilm
TitelVerzameling schrijfmiddelen van frater Ferrerius
Plaats(en)["Tilburg"]
BeschrijvingImpressie van de collectie schrijfmiddelen van frater Ferrerius van den Berg (Goirle 20 oktober 1915 - Tilburg 5 november 1997). Uit zijn verzameling ontstond in 1987 het museum Scryption, dat in 2011 de deuren moest sluiten.
Uitgebreide omschrijvingBioscoopjournaal Polygoon-Profilti Weeknummer 80-14. Beelden van frater Ferrerius van den Berg in een schoolklas waar leerlingen het schrijven oefenen. De frater kijkt naar een linkshandige leerling. Demonstratie van de schrijfband van Noyons. De frater staat bij zijn verzameling schrijfmiddelen, met maar liefst 330 schrijfmachines. Demonstraties van de morsesleutel, een schrijfmachine uit 1870 die de letters onder de rol aanslaat die de schrijver niet zag, beelden van latere machines waarvan de aanslag wel te zien was. Demonstratie van de shuttle machine, waarin verschillende lettertypes geplaatst konden worden. Overzichtsbeelden van de collectie en andere schrijfmachines, waaronder een Chinese schrijfmachine. De frater loopt weg langs langs de collectie schrijfmiddelen.
Speelduur00:01:54
Kleurzwart-wit
Geluidja
Formaat16 mm
VervaardigerPolygoon Hollands Nieuws (producent)
LicentiePDM (publiek domein, vrij gebruik toegestaan)
Datering01-08-1966

 - Bioscoopjournaal Polygoon-Profilti  Weeknummer 80-14. Beelden van frater Ferrerius van den Berg in een schoolklas waar leerlingen het schrijven oefenen. De frater kijkt naar een linkshandige leerling. Demonstratie van de schrijfband van Noyons.

De frater staat bij zijn verzameling schrijfmiddelen, met maar liefst 330 schrijfmachines. Demonstraties van de morsesleutel, een schrijfmachine uit 1870 die de letters onder de rol aanslaat die de schrijver niet zag, beelden van latere machines waarvan de aanslag wel te zien was. Demonstratie van de shuttle machine, waarin verschillende lettertypes geplaatst konden worden. Overzichtsbeelden van de collectie en andere schrijfmachines, waaronder een Chinese schrijfmachine. De frater loopt weg langs langs de collectie schrijfmiddelen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag