046542 - De voormalige Nieuwstraat, gelegen tussen de Bergstraat en de St.Jansstraat, gezien in de richting van de Bergstraat. Op de achtergrond de schoorsteen van textielfabriek Van Puijenbroek. De straat werd ook Botstraat genoemd naar Peerke van Ostade, alias Bot, die in deze straat verschillende huizen bezat. Bij de sanering van de Bergstraat en omgeving vielen ook alle huizen in deze straat onder de slopershamer. Bij de onteigening van de panden door de gemeente werd een vernietigend oordeel uitgesproken over de bouwkundige toestand: "krotwoningen met primitieve privaten, soms zelfs nog gemeenschappelijk met de buren, slechte daken, vochtige muren en vloeren en bekrompen achtererven". Het betreffende raadsbesluit dateert van 1 oktober 1969. - Foto's & Kaarten

De voormalige Nieuwstraat, gelegen tussen de Bergstraat en de St.Jansstraat, gezien in de richting van de Bergstraat. Op de achtergrond de schoorsteen van textielfabriek Van Puijenbroek. De straat werd ook Botstraat genoemd naar Peerke van Ostade, alias Bot, die in deze straat verschillende huizen bezat. Bij de sanering van de Bergstraat en omgeving vielen ook alle huizen in deze straat onder de slopershamer. Bij de onteigening van de panden door de gemeente werd een vernietigend oordeel uitgesproken over de bouwkundige toestand: "krotwoningen met primitieve privaten, soms zelfs nog gemeenschappelijk met de buren, slechte daken, vochtige muren en vloeren en bekrompen achtererven". Het betreffende raadsbesluit dateert van 1 oktober 1969.

Fotonummer["046542"]
PlaatsGoirle
Straat["Nieuwstraat"]
Datering vanaf1969
FotograafFoto Primeur/ Nico de Beer, Goirle
HerkomstJ. van Gils, Hilvarenbeek
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe voormalige Nieuwstraat, gelegen tussen de Bergstraat en de St.Jansstraat, gezien in de richting van de Bergstraat. Op de achtergrond de schoorsteen van textielfabriek Van Puijenbroek. De straat werd ook Botstraat genoemd naar Peerke van Ostade, alias Bot, die in deze straat verschillende huizen bezat. Bij de sanering van de Bergstraat en omgeving vielen ook alle huizen in deze straat onder de slopershamer. Bij de onteigening van de panden door de gemeente werd een vernietigend oordeel uitgesproken over de bouwkundige toestand: "krotwoningen met primitieve privaten, soms zelfs nog gemeenschappelijk met de buren, slechte daken, vochtige muren en vloeren en bekrompen achtererven". Het betreffende raadsbesluit dateert van 1 oktober 1969.
AnnotatieEen eeuw Goirle 1870-1970. p. 57. Archief gemeente Goirle 1946-1971, nr. 159.
Datum

046542 - De voormalige Nieuwstraat, gelegen tussen de Bergstraat en de St.Jansstraat, gezien in de richting van de Bergstraat. Op de achtergrond de schoorsteen van textielfabriek Van Puijenbroek. De straat werd ook Botstraat genoemd naar Peerke van Ostade, alias Bot, die in deze straat verschillende huizen bezat. Bij de sanering van de Bergstraat en omgeving vielen ook alle huizen in deze straat onder de slopershamer. Bij de onteigening van de panden door de gemeente werd een vernietigend oordeel uitgesproken over de bouwkundige toestand: "krotwoningen met primitieve privaten, soms zelfs nog gemeenschappelijk met de buren, slechte daken, vochtige muren en vloeren en bekrompen achtererven". Het betreffende raadsbesluit dateert van 1 oktober 1969.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig? Chat is online op maandag van 13.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
op dinsdag t/m donderdag van 10.00-16.00 uur en van 19.00-22.00 uur.
op vrijdag van 13.00-16.00 en van 19.00-22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag