653966 - Tilburg. Noordhoek met de Noordhoekse kerk. De Heilig Hart- (of in de volksmond: Noordhoekse) kerk in Tilburg was een van de grotere kerken die Pierre Cuypers heeft ontworpen. Volgens kenners van de stad was het zonder twijfel een van de meest imposante kerken van Tilburg. De oorspronkelijk ontworpen toren is evenwel wegens geldgebrek nooit gebouwd. De kerk dateerde van 1898 maar werd in 1975 onder luid protest gesloopt. - Foto's & Kaarten

Tilburg. Noordhoek met de Noordhoekse kerk. De Heilig Hart- (of in de volksmond: Noordhoekse) kerk in Tilburg was een van de grotere kerken die Pierre Cuypers heeft ontworpen. Volgens kenners van de stad was het zonder twijfel een van de meest imposante kerken van Tilburg. De oorspronkelijk ontworpen toren is evenwel wegens geldgebrek nooit gebouwd. De kerk dateerde van 1898 maar werd in 1975 onder luid protest gesloopt.

Fotonummer["653966"]
PlaatsTilburg
Straat["Noordhoek"]
WijkCentrum
Datering tot1903
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingTilburg. Noordhoek met de Noordhoekse kerk. De Heilig Hart- (of in de volksmond: Noordhoekse) kerk in Tilburg was een van de grotere kerken die Pierre Cuypers heeft ontworpen. Volgens kenners van de stad was het zonder twijfel een van de meest imposante kerken van Tilburg. De oorspronkelijk ontworpen toren is evenwel wegens geldgebrek nooit gebouwd. De kerk dateerde van 1898 maar werd in 1975 onder luid protest gesloopt.
Datum

653966 - Tilburg. Noordhoek met de Noordhoekse kerk. De Heilig Hart-  (of in de volksmond:  Noordhoekse) kerk in Tilburg was een van de grotere kerken die Pierre Cuypers heeft ontworpen. Volgens kenners van de stad was het zonder twijfel een van de meest imposante kerken van Tilburg. De oorspronkelijk ontworpen toren is evenwel wegens geldgebrek nooit gebouwd. 
De kerk dateerde van 1898 maar werd in 1975 onder luid protest gesloopt.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag