048432 - Rechts Hoefstraat 79, het woonhuis van Johannes Norbertus (Jan) Hoofs, koster van de kerk van de parochie Hoefstraat. Zijn vrouw dreef ter plaatse een winkeltje in koloniale waren. In de voordeur zoon Jo Hoofs, melkboer van beroep, rechts van hem koster Jan Hoofs. Het pand was eigendom van de kerk. De buurman was beheerder van het patronaat van de parochie Hoefstraat. Later werd dit huis "Het Elfje". - Foto's & Kaarten

Rechts Hoefstraat 79, het woonhuis van Johannes Norbertus (Jan) Hoofs, koster van de kerk van de parochie Hoefstraat. Zijn vrouw dreef ter plaatse een winkeltje in koloniale waren. In de voordeur zoon Jo Hoofs, melkboer van beroep, rechts van hem koster Jan Hoofs. Het pand was eigendom van de kerk. De buurman was beheerder van het patronaat van de parochie Hoefstraat. Later werd dit huis "Het Elfje".

Fotonummer["048432"]
PlaatsTilburg
Straat["Hoefstraat"]
Datering vanaf1920
HerkomstCollectie J. Hoofs
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingRechts Hoefstraat 79, het woonhuis van Johannes Norbertus (Jan) Hoofs, koster van de kerk van de parochie Hoefstraat. Zijn vrouw dreef ter plaatse een winkeltje in koloniale waren. In de voordeur zoon Jo Hoofs, melkboer van beroep, rechts van hem koster Jan Hoofs. Het pand was eigendom van de kerk. De buurman was beheerder van het patronaat van de parochie Hoefstraat. Later werd dit huis "Het Elfje".
AnnotatieBrabants Dagblad, rubriek Weerzien, 9.7.2003.Joep Eijkens & Paul Spapens, Weerzien. Honderd oude foto's en hun verhaal (Tilburg 2006) p. 11.
Huisnummer179-177
Datum

048432 - Rechts Hoefstraat 79, het woonhuis van Johannes Norbertus (Jan) Hoofs, koster van de kerk van de parochie  Hoefstraat. Zijn vrouw dreef ter plaatse een winkeltje in koloniale waren. In de voordeur zoon Jo Hoofs, melkboer van beroep, rechts van hem koster Jan Hoofs. Het pand was eigendom van de kerk. De buurman was beheerder van het patronaat van de parochie Hoefstraat. Later werd dit huis "Het Elfje".
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag