TLB023000229_003 - Standbeeld "De lopende man" op de markt tussen Heuvelstraat en Schouwburgring en is gemaakt door Peter Erftemeijer in 1990. Samen met het zitbankje van Dora Dolz en de Staande hartvorm van Peter van den Berk was dit beeld speciaal gemaakt ter aankleding van de winkelgalerij 'Schouwburgpromenade' bij de opening. Maar er was kritiek: "De uitgebeelde figuur kun je niet bepaald rekenen tot de groep van koopkrachtige consumenten die de winkelier graag zijn zaak ziet binnenkomen. Een plaatsje in de overdekte winkelstraat was dan ook niet voor hem weggelegd". - Foto's & Kaarten

Standbeeld "De lopende man" op de markt tussen Heuvelstraat en Schouwburgring en is gemaakt door Peter Erftemeijer in 1990. Samen met het zitbankje van Dora Dolz en de Staande hartvorm van Peter van den Berk was dit beeld speciaal gemaakt ter aankleding van de winkelgalerij 'Schouwburgpromenade' bij de opening. Maar er was kritiek: "De uitgebeelde figuur kun je niet bepaald rekenen tot de groep van koopkrachtige consumenten die de winkelier graag zijn zaak ziet binnenkomen. Een plaatsje in de overdekte winkelstraat was dan ook niet voor hem weggelegd".

DownloadbaarJa
Fotonummer["TLB023000229_003"]
Plaats(en)Tilburg
Straat["Oude Markt"]
WijkCentrum / Binnenstad
Datering vanaf01-11-1990
FotograafMultivision & Partners, Tilburg
Herkomst1553 Multivision & Partners, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
Uitgebreide omschrijvingStandbeeld "De lopende man" op de markt tussen Heuvelstraat en Schouwburgring en is gemaakt door Peter Erftemeijer in 1990. Samen met het zitbankje van Dora Dolz en de Staande hartvorm van Peter van den Berk was dit beeld speciaal gemaakt ter aankleding van de winkelgalerij 'Schouwburgpromenade' bij de opening. Maar er was kritiek: "De uitgebeelde figuur kun je niet bepaald rekenen tot de groep van koopkrachtige consumenten die de winkelier graag zijn zaak ziet binnenkomen. Een plaatsje in de overdekte winkelstraat was dan ook niet voor hem weggelegd".
Datum

TLB023000229_003 - Standbeeld "De lopende man" op de markt tussen Heuvelstraat en Schouwburgring  en is gemaakt door Peter Erftemeijer in 1990.
Samen met het zitbankje van Dora Dolz en de Staande hartvorm van Peter van den Berk was dit beeld speciaal gemaakt ter aankleding van de winkelgalerij 'Schouwburgpromenade' bij de opening. Maar er was kritiek: "De uitgebeelde figuur kun je niet bepaald rekenen tot de groep van koopkrachtige consumenten die de winkelier graag zijn zaak ziet binnenkomen. Een plaatsje in de overdekte winkelstraat was dan ook niet voor hem weggelegd".
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag