007166 - Haarschilderij van Marietje Kessels (1889-1900). Het originele object is opgenomen in de collectie van Stadsmuseum Tilburg (objectnummer SMT00363). Rechtsonder een portret van het meisje. Enkele van de bloemen met pareltjes zijn vervaardigd uit het haar van de vermoorde Marietje. Dit soort haarwerken waren vroeger een gebruikelijke manier om overledenen te herdenken en toch een beetje bij je te houden. De moord op het Tilburgse meisje Marietje Kessels. Deze geruchtmakende moord heeft destijds zoveel indruk gemaakt dat er verscheidene publicaties, pamfletten en gedrukte liedjes verschenen. Alle in te zien in de bibliotheek van het Regionaal archief Tilburg. Marietje Kessels (1889-1900) ligt begraven op de begraafplaats van ´t Heike aan de Bredaseweg (graf A 11/45) Portret in glas. - Foto's & Kaarten

Haarschilderij van Marietje Kessels (1889-1900). Het originele object is opgenomen in de collectie van Stadsmuseum Tilburg (objectnummer SMT00363). Rechtsonder een portret van het meisje. Enkele van de bloemen met pareltjes zijn vervaardigd uit het haar van de vermoorde Marietje. Dit soort haarwerken waren vroeger een gebruikelijke manier om overledenen te herdenken en toch een beetje bij je te houden. De moord op het Tilburgse meisje Marietje Kessels. Deze geruchtmakende moord heeft destijds zoveel indruk gemaakt dat er verscheidene publicaties, pamfletten en gedrukte liedjes verschenen. Alle in te zien in de bibliotheek van het Regionaal archief Tilburg. Marietje Kessels (1889-1900) ligt begraven op de begraafplaats van ´t Heike aan de Bredaseweg (graf A 11/45) Portret in glas.

Fotonummer["007166"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1900
HerkomstCollectie: drs M. Horbach
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingHaarschilderij van Marietje Kessels (1889-1900). Het originele object is opgenomen in de collectie van Stadsmuseum Tilburg (objectnummer SMT00363). Rechtsonder een portret van het meisje. Enkele van de bloemen met pareltjes zijn vervaardigd uit het haar van de vermoorde Marietje. Dit soort haarwerken waren vroeger een gebruikelijke manier om overledenen te herdenken en toch een beetje bij je te houden. De moord op het Tilburgse meisje Marietje Kessels. Deze geruchtmakende moord heeft destijds zoveel indruk gemaakt dat er verscheidene publicaties, pamfletten en gedrukte liedjes verschenen. Alle in te zien in de bibliotheek van het Regionaal archief Tilburg. Marietje Kessels (1889-1900) ligt begraven op de begraafplaats van ´t Heike aan de Bredaseweg (graf A 11/45) Portret in glas.
Datum

007166 - Haarschilderij van Marietje Kessels (1889-1900). Het originele object is opgenomen in de collectie van Stadsmuseum Tilburg (objectnummer SMT00363). Rechtsonder een portret van het meisje. Enkele van de bloemen met pareltjes zijn vervaardigd uit het haar van de vermoorde Marietje. Dit soort haarwerken waren vroeger een gebruikelijke manier om overledenen te herdenken en toch een beetje bij je te houden.

De moord op het Tilburgse meisje Marietje Kessels. Deze geruchtmakende moord heeft destijds zoveel indruk gemaakt dat er verscheidene publicaties, pamfletten en gedrukte liedjes verschenen. Alle in te zien in de bibliotheek van het Regionaal archief Tilburg. Marietje Kessels (1889-1900) ligt begraven op de begraafplaats van ´t Heike aan de Bredaseweg (graf A 11/45)  Portret in glas.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag