650748 - WO2 ; WOII ; Brabants Studenten Gilde. Onze Lieve Vrouw van de Goede Duik, kapel. De naam, de Goede Duik, werd in het leven geroepen door studenten die in de tweede wereldoorlog ondergedoken zaten in de bossen rond Tilburg. In verband met de veiligheid werd er gesproken over 'duik' in plaats van 'onderduik'. - Foto's & Kaarten

WO2 ; WOII ; Brabants Studenten Gilde. Onze Lieve Vrouw van de Goede Duik, kapel. De naam, de Goede Duik, werd in het leven geroepen door studenten die in de tweede wereldoorlog ondergedoken zaten in de bossen rond Tilburg. In verband met de veiligheid werd er gesproken over 'duik' in plaats van 'onderduik'.

Fotonummer["650748"]
PlaatsTilburg
Straat["Gilzerbaan"]
Datering vanaf1943
FotograafJ.W.J van Nunen
Herkomst1534 Maria van den Goede Duik
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingWO2 ; WOII ; Brabants Studenten Gilde. Onze Lieve Vrouw van de Goede Duik, kapel. De naam, de Goede Duik, werd in het leven geroepen door studenten die in de tweede wereldoorlog ondergedoken zaten in de bossen rond Tilburg. In verband met de veiligheid werd er gesproken over 'duik' in plaats van 'onderduik'.
Datum

650748 - WO2 ; WOII ; Brabants Studenten Gilde. Onze Lieve Vrouw van de Goede Duik, kapel.  De naam, de Goede Duik, werd in het leven geroepen door studenten die in de tweede wereldoorlog ondergedoken zaten in de bossen rond Tilburg. In verband met de veiligheid werd er gesproken over 'duik' in plaats van 'onderduik'.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag