010266 - Zuidoostzijde van het Wilhelminapark met in het midden de Coöperatieve Tilburgsche Melkinrichting en Zuivelfabriek (C.T.M.). De naam veranderde in 1972 na een fusie met melkfabriek St. Jan te 's-Hertogenbosch in Coöperatieve Zuivelvereniging Centraal Brabant. Later volgde nog een fusie en naamsverandering in DMV Campina BV. Inmiddels was door fusering het aantal melkfabrieken in Brabant teruggebracht tot 15 produktiebedrijven, waaronder een kaasfabriek aan de Jules Verneweg in Tilburg. Eerder was deze kaasproduktie ondergebracht in de voormalige coöperatieve zuivelfabriek St. Adrianus aan de Bloemenstraat in Hilvarenbeek. Op het bedrijf aan het Wilhelminapark werd op 26 april 1980 de laatste, in een kan aangevoerde melk in ontvangst genomen door oud directeur R. Bouwman. Een jaar later, in januari 1981, werd de fabriek onder directeur J. van der Steen gesloten. In 1982 werd het pand bij besluit van B. & W. op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. - Foto's & Kaarten

Zuidoostzijde van het Wilhelminapark met in het midden de Coöperatieve Tilburgsche Melkinrichting en Zuivelfabriek (C.T.M.). De naam veranderde in 1972 na een fusie met melkfabriek St. Jan te 's-Hertogenbosch in Coöperatieve Zuivelvereniging Centraal Brabant. Later volgde nog een fusie en naamsverandering in DMV Campina BV. Inmiddels was door fusering het aantal melkfabrieken in Brabant teruggebracht tot 15 produktiebedrijven, waaronder een kaasfabriek aan de Jules Verneweg in Tilburg. Eerder was deze kaasproduktie ondergebracht in de voormalige coöperatieve zuivelfabriek St. Adrianus aan de Bloemenstraat in Hilvarenbeek. Op het bedrijf aan het Wilhelminapark werd op 26 april 1980 de laatste, in een kan aangevoerde melk in ontvangst genomen door oud directeur R. Bouwman. Een jaar later, in januari 1981, werd de fabriek onder directeur J. van der Steen gesloten. In 1982 werd het pand bij besluit van B. & W. op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst.

Fotonummer["010266"]
PlaatsTilburg
Straat["Wilhelminapark"]
WijkGasthuisstraat
Datering vanaf1920
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingZuidoostzijde van het Wilhelminapark met in het midden de Coöperatieve Tilburgsche Melkinrichting en Zuivelfabriek (C.T.M.). De naam veranderde in 1972 na een fusie met melkfabriek St. Jan te 's-Hertogenbosch in Coöperatieve Zuivelvereniging Centraal Brabant. Later volgde nog een fusie en naamsverandering in DMV Campina BV. Inmiddels was door fusering het aantal melkfabrieken in Brabant teruggebracht tot 15 produktiebedrijven, waaronder een kaasfabriek aan de Jules Verneweg in Tilburg. Eerder was deze kaasproduktie ondergebracht in de voormalige coöperatieve zuivelfabriek St. Adrianus aan de Bloemenstraat in Hilvarenbeek. Op het bedrijf aan het Wilhelminapark werd op 26 april 1980 de laatste, in een kan aangevoerde melk in ontvangst genomen door oud directeur R. Bouwman. Een jaar later, in januari 1981, werd de fabriek onder directeur J. van der Steen gesloten. In 1982 werd het pand bij besluit van B. & W. op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst.
AnnotatieNieuwsblad van het Zuiden, 24.1.1981, 6.4.1982.
Huisnummer70
Datum

010266 - Zuidoostzijde van het Wilhelminapark met in het midden de Coöperatieve Tilburgsche Melkinrichting en Zuivelfabriek (C.T.M.). De naam veranderde in 1972 na een fusie met melkfabriek St. Jan te 's-Hertogenbosch in Coöperatieve Zuivelvereniging Centraal Brabant. Later volgde nog een fusie en naamsverandering in DMV Campina BV. Inmiddels was door fusering het aantal melkfabrieken in Brabant teruggebracht tot 15 produktiebedrijven, waaronder een kaasfabriek aan de Jules Verneweg in Tilburg. Eerder was deze kaasproduktie ondergebracht in de voormalige coöperatieve zuivelfabriek St. Adrianus aan de Bloemenstraat in Hilvarenbeek. Op het bedrijf aan het Wilhelminapark werd op 26 april 1980 de laatste, in een kan aangevoerde melk in ontvangst genomen door oud directeur R. Bouwman. Een jaar later, in januari 1981, werd de fabriek onder directeur J. van der Steen gesloten. In 1982 werd het pand bij besluit van B. & W. op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag