002105 - De Schans voorheen de Heikant. Interieur van de R.K. parochiekerk O. L. V. Onbevlekte Ontvangenis versierd t.g.v. van het vijftigjarig bestaan van de kerk in 1923. De kerk had een neogotisch interieur en was rijk versierd met beelden uit het atelier van de Bossche beeldhouwer H. van der Geld. Na een grondige restauratie in 1968 werden de beelden niet teruggeplaatst. J. Kalf had een 1909 een negatief oordeel over het intererieur dat hij 'een beeldenmagazijn' noemde. - Foto's & Kaarten

De Schans voorheen de Heikant. Interieur van de R.K. parochiekerk O. L. V. Onbevlekte Ontvangenis versierd t.g.v. van het vijftigjarig bestaan van de kerk in 1923. De kerk had een neogotisch interieur en was rijk versierd met beelden uit het atelier van de Bossche beeldhouwer H. van der Geld. Na een grondige restauratie in 1968 werden de beelden niet teruggeplaatst. J. Kalf had een 1909 een negatief oordeel over het intererieur dat hij 'een beeldenmagazijn' noemde.

Fotonummer["002105"]
PlaatsTilburg
Straat["De Schans"]
WijkDe Schans
Datering vanaf1923
FotograafAdriaan van Beurden
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingDe Schans voorheen de Heikant. Interieur van de R.K. parochiekerk O. L. V. Onbevlekte Ontvangenis versierd t.g.v. van het vijftigjarig bestaan van de kerk in 1923. De kerk had een neogotisch interieur en was rijk versierd met beelden uit het atelier van de Bossche beeldhouwer H. van der Geld. Na een grondige restauratie in 1968 werden de beelden niet teruggeplaatst. J. Kalf had een 1909 een negatief oordeel over het intererieur dat hij 'een beeldenmagazijn' noemde.
AnnotatieKatholiek Tilburg in beeld, p. 16-17. Ronald Peeters, Kerk en pastorie Schans op monumentenlijst, in IV (1986) Tilburg, tijdschrift voor geschiedenis, monumenten en cultuur.
Datum

002105 - De Schans voorheen de Heikant. Interieur van de R.K. parochiekerk O. L. V. Onbevlekte Ontvangenis versierd t.g.v. van het vijftigjarig bestaan van de kerk in 1923. De kerk had een neogotisch interieur en was rijk versierd met beelden uit het atelier van de Bossche beeldhouwer H. van der Geld. Na een grondige restauratie in 1968 werden de beelden niet teruggeplaatst. J. Kalf had een 1909 een negatief oordeel over het intererieur dat hij 'een beeldenmagazijn' noemde.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag