050137 - Volt, Noord, hal NB. Produktie, Fabricage, Deflectie Units. Het meten met de Yama. De Yama was een apparaat dat eerst een deflectie-unit optimaal instelde en daarna, op 150 meetpunten, keek of de unit voldeed aan de kwaliteitseisen. De meetgegevens werden via een centrale computer verwerkt zodat een snelle terugkoppeling mogelijk was. Hier werden als meetinstrument nog 25 camera's gebruikt. Kort daarna werden die vervangen door lichtgevoelige cellen waardoor de meettijd enorm kon worden verkort. Yama is een afkorting van Yokering-Automatisch-Manipuleer-Aparaat. De yokering is de zwarte gesinterde metalen ring ( juist zichtbaar boven de rechter pols van de operator ) die destijds om elke deflectie unit zat en diende om het beeld optimaal in te stellen. - Foto's & Kaarten

Volt, Noord, hal NB. Produktie, Fabricage, Deflectie Units. Het meten met de Yama. De Yama was een apparaat dat eerst een deflectie-unit optimaal instelde en daarna, op 150 meetpunten, keek of de unit voldeed aan de kwaliteitseisen. De meetgegevens werden via een centrale computer verwerkt zodat een snelle terugkoppeling mogelijk was. Hier werden als meetinstrument nog 25 camera's gebruikt. Kort daarna werden die vervangen door lichtgevoelige cellen waardoor de meettijd enorm kon worden verkort. Yama is een afkorting van Yokering-Automatisch-Manipuleer-Aparaat. De yokering is de zwarte gesinterde metalen ring ( juist zichtbaar boven de rechter pols van de operator ) die destijds om elke deflectie unit zat en diende om het beeld optimaal in te stellen.

Fotonummer["050137"]
PlaatsTilburg
Straat["Zevenheuvelenweg"]
Datering vanaf1984
FotograafHans Hulshof, Volt
Herkomst474 het archief van de n.v. Gloeilampenfabriek 'VOLT' te Tilburg, 1909 - 1999.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt, Noord, hal NB. Produktie, Fabricage, Deflectie Units. Het meten met de Yama. De Yama was een apparaat dat eerst een deflectie-unit optimaal instelde en daarna, op 150 meetpunten, keek of de unit voldeed aan de kwaliteitseisen. De meetgegevens werden via een centrale computer verwerkt zodat een snelle terugkoppeling mogelijk was. Hier werden als meetinstrument nog 25 camera's gebruikt. Kort daarna werden die vervangen door lichtgevoelige cellen waardoor de meettijd enorm kon worden verkort. Yama is een afkorting van Yokering-Automatisch-Manipuleer-Aparaat. De yokering is de zwarte gesinterde metalen ring ( juist zichtbaar boven de rechter pols van de operator ) die destijds om elke deflectie unit zat en diende om het beeld optimaal in te stellen.
Huisnummer25
Datum

050137 - Volt, Noord, hal NB.  Produktie, Fabricage, Deflectie Units. Het meten met de Yama. De Yama was een apparaat dat eerst een deflectie-unit optimaal instelde en daarna, op 150 meetpunten, keek of de unit voldeed aan de kwaliteitseisen. De meetgegevens werden via een centrale computer verwerkt zodat een snelle terugkoppeling mogelijk was. Hier werden als meetinstrument nog 25 camera's gebruikt. Kort daarna werden die vervangen door lichtgevoelige cellen waardoor de meettijd enorm kon worden verkort.
Yama is een afkorting van Yokering-Automatisch-Manipuleer-Aparaat.
De yokering is de zwarte gesinterde metalen ring ( juist zichtbaar boven de rechter pols van de operator ) die destijds om elke deflectie unit zat en diende om het beeld optimaal in te stellen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag