007148 - De Boekhandel, Gebroeders De Kanter. In de eerste helft van de negentiende eeuw waren er in Tilburg slechts enkele boekhandels: A. van der Voort en zonen, de Wed. J. van Gemert, Willem Bergmans en de Gebroeders De Kanter. De boekhandelaren Gebroeders De Kanter op het Goirke zonden volgens een artikel in het tijdschrift De Katholiek, in 1844 een lijst rond ter inteekening op de Christelijke Bibliotheek, uit te geven onder bescherming en toevoorzigt van Z.D.H. Mgr. de Bisschop van Emmaus, ten voordeele der Katholieke Missie van Curaçao. Op het omslag van deeltje 5 van de Christelijke Bibliotheek staat dat zij met succes debiteeren het fraaije werkje: 'Silva, of het vermogen der deugd', door den schrijver van Lorenzo en van Dom Leo, met titelplaat in steendruk - f 0,60. Als uitgever wordt vermeld: Katholijke boekhandel van Gebroeders de Kanter 1845. - Foto's & Kaarten

De Boekhandel, Gebroeders De Kanter. In de eerste helft van de negentiende eeuw waren er in Tilburg slechts enkele boekhandels: A. van der Voort en zonen, de Wed. J. van Gemert, Willem Bergmans en de Gebroeders De Kanter. De boekhandelaren Gebroeders De Kanter op het Goirke zonden volgens een artikel in het tijdschrift De Katholiek, in 1844 een lijst rond ter inteekening op de Christelijke Bibliotheek, uit te geven onder bescherming en toevoorzigt van Z.D.H. Mgr. de Bisschop van Emmaus, ten voordeele der Katholieke Missie van Curaçao. Op het omslag van deeltje 5 van de Christelijke Bibliotheek staat dat zij met succes debiteeren het fraaije werkje: 'Silva, of het vermogen der deugd', door den schrijver van Lorenzo en van Dom Leo, met titelplaat in steendruk - f 0,60. Als uitgever wordt vermeld: Katholijke boekhandel van Gebroeders de Kanter 1845.

Fotonummer["007148"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1845
Uiterlijke vormdocument
OmschrijvingDe Boekhandel, Gebroeders De Kanter. In de eerste helft van de negentiende eeuw waren er in Tilburg slechts enkele boekhandels: A. van der Voort en zonen, de Wed. J. van Gemert, Willem Bergmans en de Gebroeders De Kanter. De boekhandelaren Gebroeders De Kanter op het Goirke zonden volgens een artikel in het tijdschrift De Katholiek, in 1844 een lijst rond ter inteekening op de Christelijke Bibliotheek, uit te geven onder bescherming en toevoorzigt van Z.D.H. Mgr. de Bisschop van Emmaus, ten voordeele der Katholieke Missie van Curaçao. Op het omslag van deeltje 5 van de Christelijke Bibliotheek staat dat zij met succes debiteeren het fraaije werkje: 'Silva, of het vermogen der deugd', door den schrijver van Lorenzo en van Dom Leo, met titelplaat in steendruk - f 0,60. Als uitgever wordt vermeld: Katholijke boekhandel van Gebroeders de Kanter 1845.
AnnotatieDe Paap 1992, p. 90
Datum

007148 - De Boekhandel, Gebroeders De Kanter. In de eerste helft van de negentiende eeuw waren er in Tilburg slechts enkele boekhandels: A. van der Voort en zonen, de Wed. J. van Gemert, Willem Bergmans en de Gebroeders De Kanter. De boekhandelaren Gebroeders De Kanter op het Goirke zonden volgens een artikel in het tijdschrift De Katholiek, in 1844 een lijst rond ter inteekening op de Christelijke Bibliotheek, uit te geven onder bescherming en toevoorzigt van Z.D.H. Mgr. de Bisschop van Emmaus, ten voordeele der Katholieke Missie van Curaçao. Op het omslag van deeltje 5 van de Christelijke Bibliotheek staat dat zij met succes debiteeren het fraaije werkje: 'Silva, of het vermogen der deugd', door den schrijver van Lorenzo en van Dom Leo, met titelplaat in steendruk - f 0,60. Als uitgever wordt vermeld: Katholijke boekhandel van Gebroeders de Kanter 1845.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag