067865 - De H. CAROLUS BORROMEUS (Arona 1538 - Milaan 1584), een van de 20 gietijzeren beelden rond het Kerkhof Bredaseweg / Noordhoekring. Na zijn geestelijke studies in een klooster werd Carolus door zijn oom, Paus Pius IV, tot kardinaal verheven, op 22 jarige leeftijd. Dit nepotisme en andere wantoestanden werden door de latere bisschop Carolus fel bestreden op grond van het Concilie van Trente 1545-1563. Hij stichtte seminaries, bevorderde de studie, herstelde de tucht in de kloosters, stichtte nieuwe orden en congregaties en schreef een volledige codex van pastorale wetgeving. Hij is de patroon van seminaries, zielzorgers en pestlijders. Trefwoorden: Kunst, openbare ruimte. - Foto's & Kaarten

De H. CAROLUS BORROMEUS (Arona 1538 - Milaan 1584), een van de 20 gietijzeren beelden rond het Kerkhof Bredaseweg / Noordhoekring. Na zijn geestelijke studies in een klooster werd Carolus door zijn oom, Paus Pius IV, tot kardinaal verheven, op 22 jarige leeftijd. Dit nepotisme en andere wantoestanden werden door de latere bisschop Carolus fel bestreden op grond van het Concilie van Trente 1545-1563. Hij stichtte seminaries, bevorderde de studie, herstelde de tucht in de kloosters, stichtte nieuwe orden en congregaties en schreef een volledige codex van pastorale wetgeving. Hij is de patroon van seminaries, zielzorgers en pestlijders. Trefwoorden: Kunst, openbare ruimte.

Fotonummer["067865"]
PlaatsTilburg
Straat["Bredaseweg 45"]
FotograafJan Brieffies, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe H. CAROLUS BORROMEUS (Arona 1538 - Milaan 1584), een van de 20 gietijzeren beelden rond het Kerkhof Bredaseweg / Noordhoekring. Na zijn geestelijke studies in een klooster werd Carolus door zijn oom, Paus Pius IV, tot kardinaal verheven, op 22 jarige leeftijd. Dit nepotisme en andere wantoestanden werden door de latere bisschop Carolus fel bestreden op grond van het Concilie van Trente 1545-1563. Hij stichtte seminaries, bevorderde de studie, herstelde de tucht in de kloosters, stichtte nieuwe orden en congregaties en schreef een volledige codex van pastorale wetgeving. Hij is de patroon van seminaries, zielzorgers en pestlijders. Trefwoorden: Kunst, openbare ruimte.
AnnotatieRonald Peeters en Ed Schilders, Katholiek Tilburg in beeld. 1990, p. 177 / Zie ook fotonr. 67854 en 67858
Datum["1896"]

067865 - De H. CAROLUS BORROMEUS (Arona 1538 - Milaan 1584), een van de 20 gietijzeren beelden rond het Kerkhof Bredaseweg / Noordhoekring. Na zijn geestelijke studies in een klooster werd Carolus door zijn oom, Paus Pius IV, tot kardinaal verheven, op 22 jarige leeftijd. Dit nepotisme en andere wantoestanden werden door de latere bisschop Carolus fel bestreden op grond van het Concilie van Trente 1545-1563. Hij stichtte seminaries, bevorderde de studie, herstelde de tucht in de kloosters, stichtte nieuwe orden en congregaties en schreef een volledige codex van pastorale wetgeving. Hij is de patroon van seminaries, zielzorgers en pestlijders.
Trefwoorden: Kunst, openbare ruimte.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag